Stelling: Bannis is de toekomstig eerste spits van Feyenoord

Stelling: Bannis is de toekomstig eerste spits van Feyenoord

Naoufal Bannis greep de kans die hij tegen FC Emmen kreeg met beide handen aan door Feyenoord in de slotminuut naar drie zeer belangrijke punten te koppen. De pas achttienjarige spits staat te boek als groot talent. Of hij ook de potentie heeft om op termijn eerste spits in De Kuip te worden, zal moeten blijken.

"Het is een snelle jongen en hij weet goed positie te zoeken, maar hij heeft z'n tijd nog wel nodig. Hij zal veel moeten spelen", zei clubicoon Ben Wijnstekers voor de camera van FR12. Op de vraag of hij Bannis ooit als eerste spits van Feyenoord ziet: "Moeilijk. Ik denk dat hij veel aan zichzelf moet werken, dat 'ie sneller en krachtiger moet worden."

Ook oud-Feyenoorder Pascal Bosschaart denkt dat Bannis minuten moet maken om zich te kunnen ontwikkelen. "Laat hem staan, geef hem de kans. De eerste twee, drie wedstrijden zal je je misschien ergeren aan hem. Dan moet je een speler juist laten staan. Dan pas kunnen we zien of hij echt de potentie heeft", reageert hij.

Bannis maakte zijn debuut onder Jaap Stam in de openingswedstrijd van vorig seizoen tegen Sparta (2-2). Onder Stam kreeg hij geregeld de kans als invaller, maar met de komst van Dick Advocaat werd hij terugverwezen naar de jeugd. Door blessures van Nicolai Jørgensen en Robert Bozeník kwam het toch tot een invalbeurt tegen Emmen, die de jeugdexponent bekroonde met zijn eerste Feyenoorddoelpunt.

[poll=405]

Lees meer over
De Kuip Dick Advocaat Naoufal Bannis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties