Kritiek op Advocaat: ''Heeft het voetbal niet doorontwikkeld''

Kritiek op Advocaat: ''Heeft het voetbal niet doorontwikkeld''

Ondanks de statistiek dat Dick Advocaat als trainer van Feyenoord al een jaar ongeslagen is in de Eredivisie, is er veel kritiek op zijn manier van spelen. Feyenoord maakt maar zelden echt indruk en had ook dit weekend - ondanks dat er werd gewonnen - weer de grootste moeite met laagvlieger FC Emmen.

Pierre van Hooijdonk begint in Studio Voetbal lovend over wat de trainer bij Feyenoord heeft neergezet. "Hij heeft Feyenoord geweldig gereorganiseerd. Dat is echt fantastisch als je ziet hoe het was toen Stam trainer was en wat hij er daarna van heeft gemaakt. Hij is begonnen op z'n 'Dicks': compact, verdedigend staan, eerst de nul houden. Dat heeft resultaat opgeleverd, alleen hij heeft het voetbal niet doorontwikkeld", luidt de kritische kanttekening van Van Hooijdonk.

"Hij heeft bij al z'n clubs geroepen om nieuwe spelers", vervolgt de oud-Feyenoorder. "Hij zegt alleen maar dat spelers dingen niet kunnen. Nu kunnen ze niet druk zetten. Je kunt dat wel elke keer roepen, maar als trainer ben je aangesteld om spelers beter te maken. Dat is de funcite van een coach." Theo Janssen, ook aan tafel bij het praatprogramma, voegt daaraan toe: "Druk zetten is het makkelijkst om te trainen."

De oud-voetballers begrijpen dat winnen het belangrijkst is. "Maar je verwacht dat daarna in het spel wat wordt toegevoegd", aldus Van Hooijdonk. Hij maakt de vergelijking met AZ, dat dit weekend de eerste overwinning van het seizoen boekte na vijf gelijke spelen op rij. "Zij hebben een aantal punten verloren, maar blijven wel continu op een bepaald level. Als ze slecht spelen halen ze toch nog een bepaald niveau. Als Feyenoord slecht speelt, zakken ze gewoon helemaal weg."

Ibrahim Afellay doet daar nog een schepje bovenop. "Feyenoord heeft totaal geen plan, geen idee van voetballen. Bij AZ is er - wie er ook wegvalt - altijd een duidelijke hand van de trainer. Bij Feyenoord is het gewoon: God zegene de greep." Janssen is het daar niet mee eens. "Het inzakken en gokken op het moment, dat is ook een plan."

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties