Ochtendjournaal: 'Uitgerekend Bannis' redt Feyenoord

Ochtendjournaal: 'Uitgerekend Bannis' redt Feyenoord

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de 2-3 overwinning op FC Emmen zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat er in de landelijke ochtendkranten over de club geschreven wordt.

De ogen zijn maandagochtend logischerwijs vooral gericht op de achttienjarige Naoufal Bannis, die Feyenoord in de laatste minuut van de blessuretijd naar drie belangrijke punten kopte. "Uitgerekend een jeugdproduct bezorgde Feyenoord in extremis de zege op bezoek bij FC Emmen", schrijft De Telegraaf, daarmee doelend op de uitspraken van trainer Dick Advocaat, die meerdere malen aangaf de jeugdspelers van Feyenoord nog niet goed genoeg te vinden. De krant oppert dat Advocaat na de succesvolle invalbeurt van Bannis in het drukke speelschema van de Rotterdammers ook andere talenten als Marouan Azarkan en Jordy Wehrmann zou kunnen uitproberen.

Ook bij het Algemeen Dagblad gaat het vooral over de droominvalbeurt van de achttienjarige spits. Er valt te lezen hoe Bannis vorig seizoen door Jaap Stam bij het eerste elftal werd betrokken, waarna Advocaat toen hij het stokje overnam besloot om hem en andere jeugdspelers terug te verwijzen naar de jeugdopleiding. Omdat Dylan Vente niet fit genoeg was om de blessures van Robert Bozeník en Nicolai Jørgensen op te vangen, viel de keuze op Bannis, die zijn kans met beide handen aangreep. Ook de invalbeurt van een andere jeugdexponent, Lutsharel Geertruida, wordt door het AD benoemd. "Er ging weer van alles mis, maar de ploeg gaf nooit op. Symbolisch was de invalbeurt van Geertruida die bijna de boeken in was gegaan als één van de slechtste in de clubgeschiedenis, maar de back gaf wél de prima voorzet bij de 2-3."

Lees meer over
Dylan Vente Jordy Wehrmann Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Marouan Azarkan Naoufal Bannis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties