De Boer: ''Dan ga je je toch niet aanpassen?''

De Boer: ''Dan ga je je toch niet aanpassen?''

Dick Advocaat koos er tegen Wolfsberger AC voor om zijn speelwijze aan te passen. Er werd gekozen voor een 4-4-2-formatie met een ruit op het middenveld. Ronald de Boer begrijpt daar niets van, vertelt hij in Goedemorgen Eredivisie.

"We hebben het over de nummer tien van Oostenrijk, dan ga je je toch niet aanpassen?", aldus De Boer. "Je bent Feyenoord, je speelt thuis en je moet winnen. Volgens mij moeten die Oostenrijkers zich aanpassen aan Feyenoord." Vooral de rol van Berghuis - in de eerste helft als één van de twee spitsen en na rust de nummer tien - vindt hij onbegrijpelijk. "Berghuis moet je op z'n beste positie zetten, dat is je belangrijkste man. Die ga je niet opofferen voor de back van Wolfsberg. Hij is geen type dat continu diep gaat lopen. Hij wil de bal hebben en dan iemand wegsteken of schieten. Je moet die jongens in hun kracht laten spelen, zeker je topspeler."

Hans Kraaij vindt dat er wel iets te zeggen valt voor de tactiek die Advocaat koos. "Advocaat heeft heel veel succes gehad met zijn manier van voetballen: inzakken en in een soort 4-1-4-1 blok spelen met Fer voor de verdediging. Die missen ze heel erg, want die pakte ballen af. Misschien wil 'ie wel een klein beetje naar spelers en publiek toe en met twee mensen druk gaan zetten. Dan zet je makkelijker de centrale verdedigers vast. Heel gek is het niet, met vier achterop, drie daarvoor, Berghuis op tien en voorin diepte met Narsingh en Linssen. Het is improviseren, maar dan heb je wel kans dat je ze wat makkelijker gaat maken."

Lees meer over
Steven Berghuis Dick Advocaat Leroy Fer Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties