''Advocaat is wel geschrokken van het niveauverschil''

''Advocaat is wel geschrokken van het niveauverschil''

Feyenoord heeft de laatste vier wedstrijden (Eredivisie en Europa League) niet weten te winnen. Dat, in combinatie met de krappe selectie waar Advocaat uit moet kiezen, maakt dat het onrustig is bij de Rotterdammers. In de live talkshow van Voetbal International ging Martijn Krabbendam zondagochtend in op de situatie in De Kuip.

"Daar is Dick Advocaat natuurlijk wel van geschrokken, dat het niveau zo erg verschilt", begint Krabbendam. "Bij Willem II hebben ze uitstekend gespeeld, een wedstrijd lang. Dan komt de klad er weer wat in. Je hebt best kans dat in Emmen weer wat beter gaat, maar Feyenoord moet er rekening mee houden dat het heel afhankelijk is van de fitheid en vorm van de spelers. Ze hebben niet de meest uitgebreide selectie en zullen het met een klein aantal spelers moeten doen. Dan moet je hopen dat die fit en in vorm zijn."

Krabbendam verwijst terug naar hoe corona roet in het eten gooide voor de Rotterdammers. "Feyenoord had vlak voor corona een aantal plannen. Advocaat verlengde z'n contract en de club had een idee hoe ze dat verder wilden uitbouwen. Op elke linie wilden ze een echte versterking, een speler die Feyenoord op die linie beter zou maken. Ejuke stond op het lijstje, Kudus, Veerman. Toen kwam corona en kwamen de prioriteiten ergens anders te liggen."

"Advocaat kwam toen in een andere categorie spelers terecht", vervolgt de clubwatcher. "Diemers, Linssen transfervrij, Conteh voor een paar ton, Spajic uit die transferroom, Teixeira waar ze nog een paar ton voor betaalden. Als je in die categorie spelers shopt weet je dat het lastig wordt. Zeker met die buitenlandse jongens, die kwamen allemaal met een blessuretje."

Lees meer over
De Kuip Willem II Dick Advocaat Bryan Linssen João Teixeira Uros Spajic Christian Conteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties