''Een scheidsrechter op niveau trapt daar niet in''

''Een scheidsrechter op niveau trapt daar niet in''

Feyenoord steekt niet in een goede vorm en mist Het Legioen in de Kuip. In de wedstrijden tegen Sparta en Twente werd punterlies geleden, en ook werden er vorige week uit bij RKC twee punten verspeeld. Veel analytici denken dat Feyenoord het zwaar heeft in een lege Kuip en de twaalfde man misschien wel meer nodig heeft dan vooraf werd gedacht.

Ook in FC Rijnmond wordt de huidige vorm van Feyenoord besproken. ''Ik heb me enorm verbaasd over de beslissingen die de scheidsrechter nam'', begint Guyon Fernandez, oud spits van Feyenoord. ''De laatste penalty met Bijlow vond ik nog het raarst. Hij komt uit, bokst de bal weg en het lijkt niet eens op een overtreding. Trainers zeggen altijd dat je niet eens in de situatie moet komen waarin de scheidsrechter een penalty kan geven. Discutabel is niet eens het juiste woord voor de beslissingen van de arbiter. Ook bij Nieuwkoop is het duidelijk te zien dat hij hem gewoon niet raakt. Het blijft ongelofelijk dat er op dit niveau in de Europa League geen VAR is.''

''De eerste met Botteghin was er wel een vond ik. Hij haakt hem en er is contact. Dan kom je al heel vroeg op een achterstand tegen een ploeg waarvan je weet dat ze gaan inzakken'', gaat de oud-spits verder. ''De val die die speler daarna maakt, daar zie je toch duidelijk aan dat hij gebruik maakt van een been dat daar staat. Zo’n theatrale val, daar trapt een scheidsrechter op niveau niet in. Iedereen zegt dat het slim en handig gedaan is, maar een goede scheidsrechter trapt daar echt niet in. Als je een beetje kennis van voetbal hebt, dan zie je dat dat geen penalty is'', zegt Emile Schelvis.

Soms heb je de scheids mee en soms heb je hem tegen, oordeelt Sinclair Bischop. ''Vorige week kreeg Feyenoord in Zagreb ook een penalty mee waarbij Diemers het slim doet. Dat is precies dezelfde situatie als nu. De eerste penalty kon je donderdag gewoon geven. De tweede en de derde niet, maar de eerste was echt niet onlogisch. Feyenoord heeft de pech dat het de invaller kreeg aangewezen van de tweede garnituur. De eerste garnituur zit in de Champions League. Ik betwijfel zeer of deze scheidsrechter ook drie strafschoppen had gegeven in een kolkende Kuip.''

Lees meer over
De Kuip Bart Nieuwkoop Eric Botteghin Justin Bijlow Leroy Fer Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties