Van Wonderen: ''Het is doodzonde dat dat nog steeds zo is''

Van Wonderen: ''Het is doodzonde dat dat nog steeds zo is''

Kees van Wonderen heeft nog altijd warme gevoelens voor Feyenoord en volgt zijn oude club dan ook kritisch. De oud-verdediger van Feyenoord is niet te spreken over het beleid van de Rotterdammers en ziet de stadionclub eigenlijk al jaren stilstaan.

Van Wonderen is kritisch over de jeugdopleiding van Feyenoord. "Dat zou de grote levensader van de club moeten zijn; het opleiden van enorm getalenteerde spelers. Op de een of andere manier komen er maar geen spelers door. Dat is doodzonde, dat zou juist het wapen of een belangrijke pijler van de club moeten zijn. Dat is één voorbeeld, maar zo zijn er nog wel meer."

"Het blijft boeiend. Wat je ziet is dat heel veel zaken, sinds dat ik weg ben, nog hetzelfde zijn. Het is doodzonde dat dat nog steeds zo is'', vervolgt de huidige trainer van Go Ahead Eagles in gesprek met RTV Rijnmond. "Het belangrijkste is dat je er beleid op maakt, dat je zegt: wij maken de jeugdopleiding enorm belangrijk en we willen dat er zoveel jongens bij het eerste aansluiten en gaan spelen. Want alleen door te spelen word je beter en ga je ontwikkelen."

Van Wonderen heeft een aantal spelers uit Feyenoord Onder 21 gepolst voor een huurtransfer. "Sommige zijn heel terughoudend. Dat vind ik heel dom. Je had hier een jaar Keuken Kampioen Divisie kunnen spelen. Dan kom je echt rijper en op een hoger niveau terug. Sommige kiezen er toch voor om voor Onder 21 te blijven spelen en de club kiest daar ook voor. Dat is hun keuze, maar ik vind het niet verstandig. Dat is visie en beleid.''

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties