''Staan een beetje symbool voor opkomst van Oostenrijkse voetbal''

''Staan een beetje symbool voor opkomst van Oostenrijkse voetbal''

Qua Europese prestaties liggen Nederlandse en Oostenrijkse clubs niet zover uit elkaar en onder andere daarom wordt de wedstrijd van Feyenoord tegen Wolfsberger AC van vandaag een bijzondere. Armand Benneker is scout van Manchester United en richt zich onder meer op de Oostenrijkse competitie voor de Engelse club. Zijn mening over Wolfsberger: "deze ploeg blijft maar gaan, is superfit."

"Een kleine club, maar een heel serieuze club met een goede visie, met echte teamspelers. Ze staan een beetje symbool voor de opkomst van het Oostenrijkse voetbal", aldus Benneker in het Algemeen Dagblad. "Vergelijk deze ploeg een beetje met LASK Linz. Die ploeg verloor vorig jaar niet in Eindhoven en Alkmaar en klopte PSV en AZ gewoon in Oostenrijk", zo vervolgt de scout. "Ze lijken een beetje op Young Boys uit Zwitserland, waar Feyenoord vorig jaar van verloor. Alleen heeft die ploeg wel meer individuele kwaliteit.''

Vorig seizoen won Wolfsberger nog met 0-4 bij Borussia Mönchengladbach (al droogde Dinamo Zagreb vorig seizoen ook Atalanta af in de Champions League) en speelde de club twee keer gelijk tegen het voor Feyenoord welbekende AS Roma. Verschillende bepalende spelers zijn sindsdien vertrokken bij Wolfsberger. Volgens Benneker moet Feyenoord vooral letten op de 35-jarige schaduwspits Michel Liendl. "Hij is de grote man, met zijn traptechniek zorgt hij voor al het gevaar. Wolfsberger AC speelt vrijwel altijd met vier verdedigers, drie middenvelders en twee spitsen. En tussen die twee spitsen en die drie middenvelders speelt Liendl. Hij maakte verleden week uit een strafschop de 1-1 tegen CSKA Moskou."

"Normaal is Feyenoord sterker en wint het die wedstrijd. Maar dat dachten AS Roma en Borussia Mönchengladbach vast ook. Bovendien heeft Feyenoord fysiek problemen en dat is juist de kracht van Wolfsberger AC: die blijven maar gaan, zijn niet kapot te krijgen." En dus waagt Benneker zich niet aan een voorspelling. "Ik zie zóveel wedstrijden, ken zóveel spelers. En nog durf ik niet te voorspellen wie er wint. Het is in het voetbal zelden zoals het lijkt.''

Lees meer over
De Kuip PSV
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties