MATCHDAY! Feyenoord kan goede zaken doen in Europa League

donderdag 29 oktober 2020 00:00 43.535 keer bekeken 221 reacties Pro Shots

De aloude wijsheid 'uit niet verliezen, thuis alles winnen levert Europese overwintering op' geldt na de wedstrijd van vorige week nog voor Feyenoord. Tegen Dinamo Zagreb deed Feyenoord zichzelf tekort met een 0-0 uitslag, maar na de rode kaart van Marcos Senesi kregen de Kroaten ook nog enkele kansen op de overwinning. Europees gezien was het uiteindelijk wel een goede uitslag.

Als Feyenoord vandaag van Wolfsberger AC weet te winnen, dan doen de Rotterdammers goede zaken als het gaat om overwintering in Europa. Wolfsberger AC zou de zwakke broeder van de poule moeten zijn, maar de Oostenrijkers timmeren al een aantal jaren goed aan de weg in de Oostenrijkse competitie, met twee opeenvolgende derde plaatsen als gevolg. Waar de fitheid van Feyenoord in twijfel getrokken wordt, daar staat Wolfsberger AC juist bekend om de fitheid.

Dick Advocaat is dan ook de eerste die waakt voor onderschatting. Op de vraag of Feyenoord het aan haar stand verplicht is om thuis te winnen van het relatief onbekende Wolfsberger AC, reageerde de trainer als volgt tijdens de persconferentie. "In een poule moet je in principe je thuiswedstrijden winnen, maar Wolfsberger is een heel vervelende ploeg om tegen te spelen. Ze hebben zich vorig jaar bewezen op het Europese podium. Nu gaat het in de competitie wat minder, maar ze spelen toch gelijk tegen CSKA Moskou. Morgen hebben ze hier niks te verliezen in een leeg stadion. Het wordt gewoon een lastige wedstrijd."

Steven Berghuis heeft ook door dat een lege Kuip toch minder imponerend is dan een kolkende Kuip. ''Dat gaat ongetwijfeld heel anders zijn. Dat zijn wel de avonden hier. Daar moet je rekening mee houden. Dat extra steuntje in de rug is er niet", aldus de aanvaller tegen RTL7. ''Ik denk er niet veel over na en de rest van de ploeg ook niet. In de wedstrijd zul je momenten hebben waarin je het mist, maar je moet er niet te veel mee bezig zijn: focussen op wat je moet doen.'' Ook Berghuis onderschat de tegenstander niet. "Je zit niet voor niks in de Europa League. Dat dwing je af. Van wat we hebben gezien is het een ploeg met een hoge intensiteit, veel druk zetten en zijn ze fysiek in orde. We kunnen dus aan de bak.''

Gerelateerd nieuws
221 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 99 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74377 leden - Op dit moment zijn 93 mensen actief, waarvan 68 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved