''Geen rekening gehouden met mijn gevoelens richting Feyenoord''

''Geen rekening gehouden met mijn gevoelens richting Feyenoord''

Bruno Martins Indi is inmiddels 28 jaar en de oud-Feyenoorder is na verschillende omzwervingen teruggekeerd, bij AZ. Waar de verdediger bij Feyenoord altijd een van de jonkies in de selectie was, daar is hij bij de Alkmaarders een van de meer ervaren spelers. "Ik debuteerde bij Feyenoord in een moeilijke periode van de club."

"Vanaf het moment dat Ronald Koeman daar trainer werd, sloeg ik de weg omhoog in. Met mijn basisplaats tijden het WK 2014, op 22-jarige leeftijd, als eerste bekroning. Meteen daarna een transfer naar FC Porto. Daar veel gespeeld en na twee jaar door naar de Premier League, naar Stoke City. Van jongs af aan jaag ik mijn grote droom na: een topverdediger worden. Ik wist dat als ik op dat podium één of twee goede seizoenen zou draaien, ik in beeld kon komen bij de grote topclubs. Helaas pakte dat anders uit", aldus Martins Indi in Voetbal International.

Nu is hij dus weer terug in Nederland, maar niet bij Feyenoord. "Ik heb geen rekening gehouden met mijn gevoelens richting Feyenoord. Zo stond ik er al een tijdje in: bij mijn volgende keuze wilde ik het verleden en sentimenten geen rol laten spelen. Het ging mij echt om een club en een voetbalstijl die op dit moment in mijn carrière bij me past. Het huidige AZ staat voor combinatievoetbal, aanvallend en dominant ingesteld. Dat past goed bij mij. Maar het was leuk Ron Vlaar en Jordy Clasie weer te begroeten. Die ken ik niet alleen van Feyenoord, we hebben ook bij Oranje mooie tijden meegemaakt."

Tegenwoordig heeft de verdediger ook een mentorrol voor de jonge spelers. "Ik zal nooit op een geforceerde manier de ervaren jongen gaan uithangen. Ik vind het een kwaliteit als iemand zich openstelt om informatie te ontvangen van een ander en te delen. Door zelf open te staan en zo eerlijk mogelijk en direct te zijn, probeer je mensen jou te laten accepteren. Het is een ontwikkelingsproces", zo vervolgt Martins Indi, die ook nog een herinnering aan zijn Feyenoordtijd deelt. "Ik weet nog goed dat ik bij Feyenoord vond dat ik op de plek van Joris Mathijsen moest spelen. In plaats van linksback. De trainer, Ronald Koeman, was het niet met me eens. En achteraf moet ik hem natuurlijk gelijk geven. Mathijsen had 84 interlands en een WK-finale gespeeld. Komt daar die jonge Bruno ineens moeilijk doen over zijn plek. Ik kon dat op die jonge leeftijd moeilijk plaatsen omdat ik in het Nederlands elftal als linker centrale verdediger in de basis stond. Uiteindelijk ben ik er beter van geworden.''

Lees meer over
Jordy Clasie Bruno Martins Indi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties