Pastoor: ''Andere teams zijn natuurlijk qua naam bekender''

Pastoor: ''Andere teams zijn natuurlijk qua naam bekender''

Alex Pastoor is op dit moment trainer bij de Oostenrijkse club SCR Altach en weet dan ook veel over de tegenstander van Feyenoord: Wolfsberger AC. De trainer is van mening dat de Rotterdammers moeten waken voor onderschatting. Wolfsberger AC is misschien geen grote naam in Europa maar timmert de laatste jaren aardig aan de weg.

''Het Oostenrijkse voetbal wordt denk ik, zoals ik het ervaar en ik er ook naar keek voorheen, nogal onderschat. Soms is die onderschatting terecht, want er zijn ook clubs met weinig ambitie die alleen willen overleven zoals dat in Nederland ook is'', vertelt Pastoor in gesprek met RTV Rijnmond. ''Maar hier zie je ook een behoorlijk aantal clubs dat aan de weg timmert op een on-Nederlandse manier.''

De manier van voetballen van Red Bull Salzburg is een groot voorbeeld. "Clubs als LASK Linz en Wolfsberger AC doen dat op hun manier ook, waarbij ze veel pressing spelen als ze de bal niet hebben en dan op momenten gaan jagen. En dat doet Wolfsberger ook met succes, het is een relatief kleine club die met wat geld de juiste spelers heeft aangetrokken en daar een goede spelfilosofie omheen heeft gebouwd."

Vorig seizoen won Wolfsberger AC ruim van CSKA Moskou en hield het AS Roma twee keer op een gelijkspel. ''En dat is gevaarlijk, want die andere teams zijn natuurlijk qua naam bekender en misschien ook kwalitatief sterker. Maar daarin schuilt het gevaar, dat je er misschien niets van verwacht. Dat was ook met LASK Linz en die hebben het zowel PSV als AZ vorig jaar goed moeilijk gemaakt.''

Lees meer over
PSV
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties