''Hebben ze hem gekocht op videobeelden die aangepast zijn?''

dinsdag 27 oktober 2020 07:29 94.815 keer bekeken 423 reacties Pro Shots

Ook de mannen van Veronica Inside kwamen gisteren weer terug op de wedstrijd van Feyenoord tegen RKC en hadden daarnaast kritiek op de aankoop van spits Róbert Boženík. Oer-Feyenoorder Jan Boskamp maakt zich vooral zorgen om de blessuregolf bij de Rotterdammers. "Je ziet dat de spelers er zo heel makkelijk af vallen."

"Je hebt Teixeira, Jørgensen en dan kom je terug op wat Dickie vorig seizoen al gevraagd heeft: 'ik wil er graag een spits bij hebben'. Waarom wil hij er een spits bij hebben? Geen enkele spits kan de bal bij zich houden, geen één!", aldus Boskamp. Boženík en Nicolai Jørgensen zijn nu dus allebei geblesseerd, maar had Advocaat enige invloed op het aantrekken van Boženík? "Dat gevoel heb ik niet, nee."

Analist René van der Gijp begrijpt niks van de aankoop. "Dan denk ik: dat ventje heeft vier miljoen gekost, dat is geen vier ton. Vraag veertien wedstrijden op van die competitie daar en dan ga je zitten." En dan richt Gijp zich tot Boskamp. "Geef ze aan jou. Misschien zeg jij dan na drie, vier of vijf wedstrijden 'dit is hem niet, joh'. Hebben ze hem gekocht op videobeelden die aangepast zijn? Je moet gewoon hele wedstrijden aanvragen, man."

Johan Derksen heeft min of meer begrip voor de aankoop van Boženík. "Zo'n Arnesen komt daar, dat is ook een ervaren man, die heeft natuurlijk een toekomstvisie en Dick heeft geen toekomst bij Feyenoord. Arnesen neemt dan de beslissing buiten de passant, de trainer, om. Alleen: Dick zit daar nu mee. Als ze vier miljoen geïnvesteerd hebben in de toekomst (van Boženík - red.)... ik denk dat het weggegooid geld is, dat moeten we afwachten, maar dan is er geen geld bij Feyenoord om Dick te behagen met nog een spits."

Gijp ziet nog een ander probleem. "Ik vind het echt sneu voor Dick: er wordt hem maar om de oren geslagen met dat hij geen jeugd inpast, maar er is gewoon geen jeugd goed genoeg." Boskamp beaamt dat, maar ziet de toekomst wel zonnig in. "Ik ben er al drie maanden niet geweest, maar ze hebben er nou wel een een paar bij onder 17, dat zijn echt goeie. Die hebben ze nou vastgelegd, anders worden die ook weer weggehaald." 

Ridgeciano Haps blijft, ondanks het matige spel van Feyenoord als team, wel gewoon presteren en is rijp voor een oproep voor het Nederlands elftal, aldus de mannen. Derksen: "Haps neigt weer naar zijn oude vorm en die is lang geblesseerd geweest, maar de Haps van AZ zie ik zo langzamerhand weer terug." Boskamp: "Als je hem zo ziet spelen en De Boer speelt zo aan de linkerkant (bij Oranje -red.): hij heeft wel dat loopvermogen, plus dat hij ook nog een goede pass heeft." 

Gerelateerd nieuws
423 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 141 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74377 leden - Op dit moment zijn 115 mensen actief, waarvan 71 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved