''Is Dick Advocaat op dit moment wel de juiste trainer?''

''Is Dick Advocaat op dit moment wel de juiste trainer?''

In de FC Rijnmond Podcast van maandagmiddag wordt de situatie rondom de fitheid van de Feyenoordselectie besproken. Tegen RKC Waalwijk zag trainer Dick Advocaat João Teixeira en Nicolai Jørgensen geblesseerd uitvallen en moest hij Bart Nieuwkoop, Bryan Linssen en Orkun Kökcü uit voorzorg wisselen. Volgens de mannen van RTV Rijnmond heeft Advocaat dat deels aan zichzelf te wijten.

Clubwatcher Sinclair Bischop trapt af: "Feyenoord heeft sowieso een smalle selectie, omdat Dick Advocaat er geen jeugdspelers bij wil hebben. Dat breekt je uiteindelijk op. Dat hebben we al eerder gezien bij dat toernooi in Duitsland, dat ze uiteindelijk met twaalf man daarheen moesten. Advocaat laat in elk interview weten dat hij de jeugd niks vindt. Nu is er een spitsenprobleem, met Jørgensen die weer enkele weken is uitgeschakeld en Bozeník enkele maanden. Dan moet je toch gaan kijken wat er daarachter is. Elke club doet dat. Hoe slecht het eventueel ook is, dat moet je dan proberen beter te maken."

Ruud van Os gaat nog een stapje verder. "Is Dick Advocaat op dit moment wel de juiste trainer voor Feyenoord?", vraagt hij zich in de podcast af. "De trainer vindt de jeugdspelers niks, dus gebruikt hij die niet en doet hij het met een klein groepje bij Feyenoord 1. Bij bosjes vallen ze dan geblesseerd af. Hij heeft dus te weinig spelers, moet spelers langer laten spelen dan dat ze fit zijn en daardoor maakt hij ze nog meer geblesseerd. Volgens mij is dat niet de juiste wijze. Ik vraag me echt af of hij op dit moment wel de juiste man op de juiste plaats is."

"De fitheid van een speler is belangrijker dan kortetermijnsucces." Daarbij verwijst Van Os onder meer naar de tegen RKC uitgevallen João Teixeira. "Als je hem nu langere tijd kwijt bent, dan heb je voor een paar minuten langer in Waalwijk heel veel schade aangericht." Ook Leroy Fer, die tegen Sparta een hamstringblessure opliep, is volgens hem een goed voorbeeld. "In de eerste helft zie ik gewoon dat hij zich overstrekt. Ik zeg: 'die kan niet verder.' Uiteindelijk gaat hij wel verder. In de tweede helft gaat hij er alsnog geblesseerd af en ben je hem langer kwijt dan als je hem in de eerste helft gelijk had gewisseld. Je kan spelers niet langer laten spelen dan goed voor ze is."

Bischop vindt vooral dat Advocaat meer zou moeten rouleren. "Je had zondag met een andere opstelling moeten spelen. Je moet zorgen dat je juist tegen RKC, Sparta, Emmen, dat soort ploegen, wel iets wijzigt. Als je dan al weet dat Nieuwkoop de laatste weken te veel heeft gespeeld, zet Geertruida dan op die rechtsbackpositie."

Lees meer over
Bart Nieuwkoop Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Leroy Fer Bryan Linssen João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties