Wolfsberger onderuit tegen topclub; Dinamo en CSKA winnen

Na een teleurstellend resultaat in Waalwijk staat voor Feyenoord donderdag alweer een Europa League-duel op het programma. In De Kuip is Wolfsberger AC de tweede Europese tegenstander van de Rotterdammers. De club uit zuid-Oostenrijk beleefde dit weekend een boeiende generale tegen topclub Rapid Wien.

Na een slechte seizoensstart met slechts drie punten uit de eerste vier wedstrijden, trof de tegenstander van Feyenoord dit weekend topclub Rapid Wien, dat hiervoor drie keer won en één keer gelijkspeelde. Een verrassing was het dus niet dat de bezoekers bij rust al met 0-2 voor stonden. Wat wel verrassend was, was de comeback na rust van Wolfsberger AC. Doelpunten van verdediger Dominik Baumgartner, middenvelder Cheikhou Dieng en een eigen doelpunt zette de club op een 3-2 voorsprong. Het lukte echter niet om deze vast te houden. Een kwartier voor tijd maakte Rapid Wien gelijk en in de derde minuut van de blessuretijd zorgde een strafschop ervoor dat de Feyenoord-opponent met lege handen stond.

In de Kroatische competitie lukte het Dinamo Zagreb zondagmiddag wel om drie punten te halen. Op bezoek bij Sibenik, de nummer zeven (van de tien) op de ranglijst, werd met 0-2 gewonnen. Beide doelpunten vielen na rust en werden gemaakt door Bruno Petkovic (penalty) en Mislav Orsic, die allebei ook tegen Feyenoord in actie kwamen (Petkovic toen als invaller). Topscorer Mario Gavranovic zat niet bij de selectie. Door de overwinning loopt Dinamo Zagreb uit op nummer twee Gorica, dat verloor. De Kroatische topclub staat nu met 22 punten bovenaan, Gorica volgt met zestien.

Tot slot CSKA Moskou, dat vandaag (maandag) in actie kwam. De wedstrijd tegen Arsenal Tula leek op een 0-0 ruststand af te stevenen, maar diep in blessuretijd van de eerste helft kwam de ploeg via een penalty op een 1-0 voorsprong. Na rust zette CSKA door tot een eindstand van 5-1. Een hoofdrol was weggelegd voor Nikola Vlasic. De aanvallende middenvelder van de Russen scoorde twee keer en gaf een assist. Hij staat daarmee nu tweede op de Russische topscorerslijst. CSKA haalde door de overwinning Zenit Sint-Petersburg in. De ploeg staat nu 2e in de competitie met 25 punten, twee minder dan stadgenoot en koploper Spartak Moskou.