De Statistieken: Goede cijfers voor Haps, Senesi en Kökcü

maandag 26 oktober 2020 10:59 30.915 keer bekeken 91 reacties Pro Shots

In de rubriek De Statistieken duikt FR12.nl in de meest opvallende statistieken van de afgelopen wedstrijd. Wie gaf de meeste passes? En wie schoot het vaakst op doel? Vandaag kijken we naar de statistieken van Feyenoord tegen RKC Waalwijk, met daarin onder meer de uitblinkende Haps, de defensief sterke Senesi en de dreigende Kökcü. 

"Ik denk niet dat zij heel veel creëerden. Wij hebben veel meer gecreëerd, maar we moeten beter met de kansen omgaan", zei Diemers tegen RTV Rijnmond na het 2-2 gelijkspel tegen RKC. Gezien de kansen klopt dat: Feyenoord kwam tot 18 doelpogingen tegenover de 8 van de Waalwijkers. Kijken we naar schoten op doel, dan is dat verschil al veel kleiner: 8 (van de 18) van Feyenoord tegenover 6 (van de 8) van RKC. Op basis van xG (expected goals: verwacht aantal doelpunten op basis van het aantal kansen en de kwaliteit ervan) deed de thuisploeg het zelfs iets beter: 1,19 tegenover 1,15. RKC was daarbij wel gevaarlijker uit dode spelmomenten (0,21 tegenover 0,08), terwijl Feyenoord het in het veldspel juist iets beter deed (1,07 tegenover 0,98).

Diemers zelf was samen met Ridgeciano Haps het meest doelgericht tegen RKC. De middenvelder kreeg 3 van zijn 4 schoten op doel gericht, voor Haps waren dat er 2 uit 2 (waaronder zijn doelpunt). Steven Berghuis (1 uit 4) en Jens Toornstra (0 uit 2) hadden het meest moeite om het doel te vinden. 

Goede cijfers voor Haps
Terug naar Ridgeciano Haps, want op basis van deze statistieken van WhoScored werd hij door de website als man of the match gezien. Daarbij weegt zijn doelpunt zwaar, maar ook zijn andere statistieken zien er goed uit. Zo was Haps met een percentage aangekomen passes van 91,7% de meest nauwkeurige Feyenoorder. De linksback was zoals eerder vermeld het meest doelgericht, had de meeste geslaagde dribbels (3) en legde ook verdedigend prima cijfers af. Zijn defensieve aandeel bestond uit twee succesvolle tackles, vijf onderscheppingen en twee 'clearances' (het wegwerken van de bal), zonder daarbij ook maar één overtreding te maken. Op Senesi (81) en Toornstra (79) na had Haps met 77 balaanrakingen het vaakst de bal aan zijn voet.

Senesi ijzersterk
Eén speler deed het verdedigend beter dan Haps: Marcos Senesi. De centrumverdediger veroverde de bal 4 keer middels een tackle, zat er 4 keer goed tussen, ruimde de bal 5 keer goed op en won nog 2 luchtduels. 2 keer had hij daarbij een overtreding nodig. Eén statistiek spreekt minder in het voordeel van de Argentijn: met 3 keer een slechte balcontrole verloor hij de bal het vaakst van elke Feyenoorder, een uitschieter die normaal gesproken voor aanvallend ingestelde spelers is weggelegd. 

Meeste dreigende passes komen van Kökcü
Orkun Kökcü is de laatste speler die genoemd moet worden. De negentien jaar jonge middenvelder moest in de basiself van Advocaat plaats maken voor João Teixeira, maar krijgt door de blessure van Leroy Fer weer de kans om zich te laten zien. Die kans lijkt hij goed benut te hebben als we kijken naar zijn passing tegen RKC. De in Nederland geboren Turk gaf 57 passes, minder dan Toornstra (67) en Senesi (61), maar meer dan de rest van zijn medespelers. Bovendien was hij erg nauwkeurig: 86% van zijn passes kwam aan. Maar belangrijker nog: zijn passes waren gevaarlijker dan die van de andere Feyenoorders. Kökcü gaf namelijk de meeste sleutelpasses: 5 (één meer dan Berghuis). Zelf schoot hij overigens geen enkele keer op doel. 

Gerelateerd nieuws
91 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 37 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74377 leden - Op dit moment zijn 91 mensen actief, waarvan 65 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved