Ochtendjournaal: Spitsenprobleem in De Kuip

maandag 26 oktober 2020 09:48 38.945 keer bekeken 202 reacties Pro Shots

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na het teleurstellende gelijkspel tegen RKC Waalwijk zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Het Algemeen Dagblad maakt zich zorgen over de fysieke gesteldheid van de Rotterdammers. "Feyenoord loopt nu al op zijn laatste benen", kopt de krant. Daarmee doelt de krant op de blessures van Nicolai Jørgensen en João Teixeira, terwijl ook Bryan Linssen, Bart Nieuwkoop en later in de wedstrijd Orkun Kökcü wegens vermoeidheid gewisseld werden. "De Rotterdammers staan fysiek op omvallen terwijl het echt zware werk nog moet komen." Trainer Dick Advocaat vertelde de krant dat iedereen had aangegeven gewoon te kunnen spelen, maar dat daar in het vervolg wellicht strenger naar gekeken moet worden.

"Mijlpaal in mineur", kopt De Telegraaf, doelend op Dick Advocaat die deze week precies een jaar trainer van Feyenoord is en in die tijd geen enkele competitiewedstrijd verloor. Volgens het dagblad ervaart de coach nadelige gevolgen van de corona-uitbraak. Vorig seizoen al, omdat Feyenoord een laatste eindsprint richting de titel ontnomen werd. En dit seizoen omdat de plannen om door te selecteren en een serieuze concurrent van Ajax te worden door de financiële impact van het virus niet doorgingen. Dat werd het meest merkbaar toen Advocaat te horen kreeg dat er geen ruimte was voor de door hem gewenste extra spits. Juist die spitspositie is nu een groot pijnpunt voor Feyenoord.

Het spitsenprobleem in De Kuip wordt ook door De Volkskrant uitgebreid besproken. De krant legt de situatie van nu tegenover de tijden met spitsen als Pierre van Hooijdonk, Dirk Kuyt, Roy Makaay, John Guidetti, Robin van Persie en Graziano Pelle. Jørgensen had zich ook bij dit rijtje kunnen voegen, als hij de lijn van zijn kampioensjaar zou kunnen doortrekken. "Jørgensens middag in Waalwijk is illustratief voor zijn Feyenoord-carrière ná het eerste succesjaar", schrijft het medium over de spits die inviel, scoorde, maar ook gelijk weer geblesseerd uitviel. Volgens de krant gaat de transferperiode in januari door het spitsenprobleem extra interessant worden voor de Rotterdammers.

Gerelateerd nieuws
202 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 68 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74830 leden - Op dit moment zijn 122 mensen actief, waarvan 80 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved