Diemers: ''We moeten beter met de kansen omgaan''

Diemers: ''We moeten beter met de kansen omgaan''

Feyenoord is er zondagavond in Waalwijk weer niet in geslaagd om er met de drie punten vandoor te gaan. Tegen RKC werd het 2-2. Mark Diemers verscheen na afloop van de wedstrijd teleurgesteld voor de camera van RTV Rijnmond.

"Dit komt zeker hard aan", begint Diemers. "Zeker na zo'n goede wedstrijd die we donderdag afleveren. We hadden daar moeten winnen, maar de eerste zeventig minuten waren prima. Je wil daar een vervolg aan geven. We hebben genoeg mogelijkheden gehad, maar we krijgen de goals te makkelijk tegen. Dan loop je achter de feiten aan. Dan moet je elke keer weer een goal maken om in het zicht van een overwinning te komen. Dat is gewoon balen."

Volgens Diemers heeft Feyenoord het puntverlies aan zichzelf te wijten. "Ik denk niet dat zij heel veel creëerden. Wij hebben veel meer gecreëerd, maar we moeten beter met de kansen omgaan. Soms iets beter het overzicht houden of iets eerder schieten, dat doen we niet goed. We scoren twee keer, maar we krijgen ook twee goals tegen en dat mag bij RKC-uit niet." Diemers is daarbij ook bereid om in de spiegel te kijken. "Soms wil ik nog iets te lang door combineren. Ik denk dat ik vandaag drie of vier keer heb geschoten, maar soms denk je dat iemand anders er beter voor staat en geef je 'm af. Dat zijn keuzes, dat probeer je met een zo goed mogelijke overtuiging te doen. Vandaag mocht dat niet baten."

Bij Feyenoord vielen João Teixeira en zijn vervanger Nicolai Jørgensen geblesseerd uit. "Het zijn zware weken", zegt Diemers daarover. "Door de coronaperiode hebben we langer niet gespeeld en nu spelen we heel veel wedstrijden achter elkaar. Er zullen blessures komen, maar we moeten zorgen dat iedereen zo lang mogelijk fit en scherp blijft. Je kon vandaag niet zien dat er een ploeg stond die in Zagreb ook negentig minuten diep heeft moeten gaan, dus we zijn gewoon fit. Alleen bepaalde jongens lopen dan toch blessures op, dat is gewoon balen."

Lees meer over
Mark Diemers João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties