Feyenoordveiling van start voor Dirk Kuyt Foundation

Feyenoordveiling van start voor Dirk Kuyt Foundation

De Dirk Kuyt Foundation bestaat op 14 november 15 jaar en De Feijenoorder is daarom begin deze week een doneeractie begonnen. Dirk Kuyt besloot zijn carrière bij Feyenoord met het landskampioenschap in 2017. Omdat De aanvaller bij Feyenoord met nummer 7 op de rug speelde wil De Feijenoorder een symbolisch bedrag van €7.000 inzamelen om te doneren aan de Foundation van de aanvaller.

Daarmee zal bijgedragen worden aan een Dirk Kuyt Foundation (rolstoel)bus inclusief FSV De Feijenoorder bestickering. Op die manier kunnen mensen met een beperking naar hun sportlocatie vervoerd worden en na afloop weer teruggebracht worden. Dat zal €10,- per persoon gaan kosten of €15,- voor twee personen.

Om het geld bij elkaar te brengen vindt er een Feyenoord veiling plaats. Dat gaat om onder meer de volgende zaken:

* 20 match issued Feyenoorshirts (met onder andere een shirt van Justin Bijlow, Eric Botteghin en Jonathan de Guzman).
* Twee Kuipstoelen onder handen genomen door kunstenaar en Feyenoorder Marcel Labrie.
* gesigneerde keeperhandschoenen van UEFA Cup winnaar Edwin Zoetebier.
* Een uitgegeven munt van FC Porto-Feyenoord.

De veiling loopt door tot 30 oktober, 19.08 uur.

Klik hier om naar de veilingpagina te gaan.

Kuyt
Kuyt over zijn Foundation: ''Voor velen is sporten vanzelfsprekend, maar voor mensen met een beperking is dit niet altijd het geval. Juist voor deze groep wilde ik sportevenementen- en projecten mogelijk maken, zodat ook zij kunnen ervaren hoe leuk sporten is. Niet alleen als fysieke inspanning, maar ook om je sociale omgeving te verbreden.''

De Foundation is inmiddels al bij meer dan 200 evenementen per jaar betrokken. ''We kunnen natuurlijk meer uitrollen op het moment dat de financiële middelen aanwezig zijn. Het blijft zo belangrijk dat mensen ons ondersteunen en daarmee aangeven: het werk dat jullie doen is fantastisch en daar wil ik een bijdrage aan leveren.''

Feyenoordveiling van start voor Dirk Kuyt Foundation

Toornstra
Jens Toornstra is sinds 2017 ambassadeur van de Dirk Kuyt Foundation. “Mijn moeder werkt met verstandelijk beperkte mensen. En mijn oom is ook verstandelijk beperkt, dus ik ben van jongs af aan in aanraking geweest met mensen met een beperking. Ik weet een beetje wat erbij komt kijken en hoe zwaar het kan zijn. Maar over het algemeen staan ze altijd zo positief in het leven. En door de rol die de Foundation voor deze mensen kan en wil vervullen, voelde ik er gelijk al verbondenheid mee.”

"Als de mogelijkheid er is voor mij, probeer ik bij de evenementen aanwezig te zijn. Ik vind het leuk om de mensen een positief gevoel te geven en ik krijg er ook heel veel positiviteit en energie voor terug. Na ieder evenement waar ik geweest ben, rijd ik met een gelukkig gevoel naar huis. Wat ik nooit zal vergeten is de Brownies & downieS sportdag in Den Haag. Na alle sporten was er nog een optreden van Famke Louise, en in de zaal kwam er een jongen op me afgerend en die sprong vol in mijn armen. Dat vond ik heel mooi!”

Feyenoordveiling van start voor Dirk Kuyt Foundation
Lees meer over
De Kuip Eric Botteghin Jens Toornstra Justin Bijlow ADO Den haag Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties