Diemers als linksbuiten: ''Ik voel me er steeds beter''

Mark Diemers heeft aan zijn eerste Europese wedstrijd met Feyenoord gemengde gevoelens overgehouden. De middenvelder is van mening dat een gelijkspel tegen Dinamo Zagreb een goed resultaat is, maar gezien het wedstrijdbeeld en de kansen die de Rotterdammers kregen had een overwinning er ingezeten.

''Er heerst toch wel teleurstelling, omdat je drie honderd procent kansen krijgt. Daar moeten er minimaal twee van in'', vertelt Diemers in gesprek met Feyenoord TV. ''Dan ga je met een overwinning weg in een uitwedstrijd, maar Zagreb uit 0-0 is een goed resultaat. Alleen er had wel meer ingezeten.''

Diemers was de eerste helft belangrijk voor de ploeg. ''Gelukkig kon ik daar een hoofdrol in spelen. Eerst de penalty met Steven die ik goed versierde denk ik. Daarna een paar kansen gecreëerd en daar ben ik blij mee. Jammer dat dat geen assist oplevert, maar als we zo doorgaan daarin gaat het vanzelf goals en assists opleveren.''

''Tegen Willem II heb ik een goede wedstrijd gespeeld en tegen Sparta een mindere aan de linkerkant. Nu denk ik weer een goede wedstrijd. Het is voor mij even wennen in deze rol. Ik heb daar bij mijn vorige clubs ook wel eens gespeeld. Alleen hier worden weer wat andere dingen gevraagd. Ik voel me er steeds beter en vandaag ging het gelukkig goed.''

Diemers krijgt van Advocaat de vrijheid om aan te sluiten op het middenveld. ''Natuurlijk heb ik mijn verdedigende taken en daarin moet ik meelopen met de back. In de communicatie met Haps aanvallend kan ik af en toe de bal ophalen en af toe dieper tussen de linies staan. Dat gaat steeds beter en ik vind tussen de spelers om mij heen steeds beter mijn plek. Daarin kan ik redelijk tevreden zijn.''

Vooraf werd Dinamo Zagreb gezien als een tegenstander waar Feyenoord het moeilijk tegen ging krijgen. De eerste helft waren de Rotterdammers een stuk sterker. ''Ik weet wat wij kunnen en zeker aan de bal. We hebben dat meerdere malen dit seizoen bewezen, alleen nog niet constant. Dinamo heeft een heel goed team en dat hebben we ook gezien. Ik denk dat we zeker de eerste helft een stuk beter waren. Zij hadden veel moeite met de oplossing zoeken en dan zie je dat we ons met zulke ploegen kunnen meten. We moeten vaster in ons spel worden en dit vaker laten zien.''