''Ik denk dat ze daarom ook alles op Europa gooien''

''Ik denk dat ze daarom ook alles op Europa gooien''

Matthew Steenvoorden is een oud-speler van Feyenoord, alwaar hij twee keer op het wedstrijdformulier verscheen. Tegenwoordig speelt de verdediger, zonder op het wedstrijdformulier voor te komen, voor HNK Gorica. De club die afgelopen weekend met 3-2 verloor van de komende tegenstander van Feyenoord: Dinamo Zagreb. Steenvoorden zelf is geveld door het coronavirus en deed dus mede daardoor niet mee in die wedstrijd, maar hij kent de aankomende tegenstander van de Rotterdammers natuurlijk wel. "Ik denk dat het wel een sterke tegenstander is."

"Hier in de competitie zijn ze veruit de beste en hebben ze niet veel tegenstand, maar ik denk dat ze daarom ook alles op Europa gooien. Ze hebben echt een hele brede selectie en kunnen gemakkelijk spelers kopen uit deze competitie, er worden ook veel spelers verkocht voor grote bedragen", aldus Steenvoorden in de Dick Voormekaar podcast van Voetbal International. "Ik denk dat Feyenoord het wel heel lastig kan krijgen. Ik ben ook benieuwd naar het niveau, misschien wint Feyenoord wel heel gemakkelijk, je weet het niet." De verdediger geeft ook aan dat Zagreb erg snelle buitenspelers heeft en twee spitsen waarvan de ene, Mario Gavranović, heel gemakkelijk scoort en de andere, Bruno Petkovic, minder scoort, zich laat inzakken en heel balvast is. Ook het middenveld van Zagreb zou heel sterk moeten zijn.

Er is wel thuispubliek toegestaan bij de wedstrijd, al is dat minimaal. Niet dat dat veel verschil maakt, volgens Steenvoorden. "Als ze competitie spelen, zit er bijna niemand. Als ze, zoals vorig jaar, Champions League spelen zit het helemaal vol. Dat kan nu natuurlijk niet. Ze zijn wel van het zingen, maar het is zo'n groot stadion en als er zo weinig mensen in mogen zul je er niet heel veel last van hebben, denk ik." Steenvoorden is Feyenoord blijven volgen en kan, ondanks zijn ervaring in de Kroatische competitie, niet goed inschatten wat de kansen voor de Rotterdammers zijn. Vooral ook omdat de stadionclub zelf nogal wisselvallig presteert. "Het is lastig te zeggen: tegen Willem II waren ze heel goed, tegen Sparta dan weer wat minder. Dat heeft misschien met Sparta te maken omdat die wat verdedigender speelden. Ik laat me gewoon verrassen en ik ben heel benieuwd hoe ze het in die wedstrijd tegen elkaar gaan doen." Zagreb is normaal gesproken een ploeg die op de aanval speelt.

[readmore=55380]

Lees meer over
Willem II
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties