De Statistieken: Haps lichtpuntje bij inspiratieloos Feyenoord

maandag 19 oktober 2020 05:13 22.050 keer bekeken 60 reacties Pro Shots

In de rubriek De Statistieken duikt FR12.nl wekelijks in de meest opvallende statistieken van het afgelopen voetbalweekend. Wie gaf de meeste passes? En wie schoot het vaakst op doel? Deze week kijken we naar de statistieken van Feyenoord tegen Sparta, met daarin onder meer een onzichtbare Bryan Linssen en Haps als lichtpuntje bij een inspiratieloos Feyenoord.

Wie Feyenoord tegen Sparta zag spelen, heeft geen statistieken nodig om op te merken dat het aan creativiteit ontbrak bij de ploeg van Dick Advocaat. Wel wordt dit beeld door de statistieken van WhoScored pijnlijk bevestigd. Zo werden er in de gehele wedstrijd slechts 6 sleutelpasses gegeven. Deze kwamen van Steven Berghuis (2), Ridgeciano Haps (2), Bart Nieuwkoop en Mark Diemers. Spelers als João Teixeira en Jens Toornstra wisten geen enkele keer op deze manier een gevaarlijke aanval in te leiden.

Linssen kan zijn stempel niet drukken
Bryan Linssen begon tegen Sparta opnieuw als spits, maar kwam nauwelijks in het stuk voor. De Limburger kwam tot slechts 17 balaanrakingen, veruit het minste van alle spelers die meer dan een uur op het veld stonden. De spits kwam tot slechts één doelpoging, een kopbal die hij niet onder de lat gericht kreeg. Berghuis probeerde het het vaakst met vier doelpogingen, maar ook hij schoot niet één keer op doel.

Slordig Feyenoord
Wat ook opviel was het vele balverlies van Feyenoord op de helft van Sparta. WhoScored verdeelt het aantal keren balverlies onder in dispossessed (bal veroverd door een tegenstander) en unsuccessful touches (balverlies door slechte controle). In deze statistieken zien we terug dat vooral João Teixeira (7 keer dispossessed en 2 unsuccessful touches), Steven Berghuis (4 en 4), Mark Diemers (4 en 3) en Ridgeciano Haps (1 en 4) vaak de bal verloren. Dat zij vaker dan hun teamgenoten balverlies lijden is echter logisch, aangezien dit de spelers zijn die bij Feyenoord op de helft van de tegenstander het spel moeten maken.

Haps als lichtpuntje
Wie toch nog iets positiefs uit de wedstrijd tegen Sparta wil halen, moet zich vooral richten op Haps. Niet alleen zorgde hij met zijn enige doelpoging van de wedstrijd voor de 1-0 (tevens het enige schot op doel van Feyenoord in de gehele wedstrijd), ook was hij één van de weinige spelers die op de helft voor Sparta voor dreiging kon zorgen. Dat deed hij met de eerdergenoemde twee sleutelpasses, maar ook met vier geslaagde dribbels. Ter vergelijking: voor elke andere Feyenoorder stond dat aantal op één of nul. 

Gerelateerd nieuws
60 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 37 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74346 leden - Op dit moment zijn 1344 mensen actief, waarvan 250 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved