Van Eijck: ''De GGD heeft vijf mensen kunnen identificeren''

zondag 18 oktober 2020 15:03 36.085 keer bekeken 138 reacties Pro Shots

Maximaal vijf mensen hebben bij hun bezoek aan Feyenoord - FC Twente het coronavirus opgelopen. Dat concludeert clubarts Casper van Eijck, die rondom wedstrijden van Feyenoord onderzoek deed naar het risico op besmetting bij een stadionbezoek.

"De eerste resultaten zijn bekend", vertelt Van Eijck aan de NOS. "In totaal zijn er negen mensen geïdentificeerd die positief zijn bevonden en ook bij de wedstrijd aanwezig waren. Vier hiervan hadden de volgende dag al symptomen, dus de kans dat die het tijdens de wedstrijd hebben opgelopen is zeer onwaarschijnlijk. De GGD heeft vijf mensen op de dertienduizend kunnen identificeren die mogelijk tijdens de wedstrijd zijn besmet. We kunnen pas conclusies trekken als het onderzoek is afgesloten, maar dit biedt wel veel hoop."

Van Eijck moest zijn onderzoek deels staken toen het kabinet besloot om publiek bij alle wedstrijden te verbieden. "Wat we nu graag hadden willen onderzoeken is of de corona-app functioneert. Of we inderdaad het gedrag van de toeschouwers dusdanig kunnen beïnvloeden dat als ze symptomen hebben ze daadwerkelijk niet naar het stadion zouden komen. We hadden ook meer informatie op kunnen doen over de kans op besmetting tijdens voetbalwedstrijden."

Gerelateerd nieuws
138 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 33 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74170 leden - Op dit moment zijn 1238 mensen actief, waarvan 348 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved