''Al hebben ze die tijden met deze staf totaal niet meegemaakt''

''Al hebben ze die tijden met deze staf totaal niet meegemaakt''

Henk Fraser en John de Wolf waren in de jaren negentig een onverwoestbaar verdedigingsduo voor Feyenoord. Morgen staan ze tegenover elkaar in de derby tussen Feyenoord en Sparta. Fraser: "Ik had er begin deze week niet eens aan gedacht. Maar het klopt, voor het eerst staan we officieel als trainers tegenover elkaar."

John De Wolf onderschat de tegenstander, die in de huidige competitie pas een punt heeft vergaard, niet. "We realiseren ons echt wel dat een Rotterdamse derby gewoon weer een lastig karwei zal worden. Henk en ik hebben het zelf meegemaakt. De kleine broer tegen de grote broer, dat betekent echt iets op Het Kasteel, waar ze toch al niet zo gek zijn op Feyenoord." Zowel Fraser als De Wolf zijn in het verleden uitgekomen voor Sparta.

De twee oud-verdedigers delen ook hun mening over wie van de twee nou eigenlijk de hardste verdediger was bij Feyenoord in die jaren negentig. Fraser: "John natuurlijk." De Wolf: "Ik denk zelf Henk hoor, bij mij zat er altijd een bal bij. Dat was bij Henk echt niet altijd het geval. Henk had wel meer talent dan ik. Henk was echt een atleet, niet normaal." "De klik die wij hadden, was mooi. En dan heb ik het niet alleen over hard ingrijpen, maar nog meer over verdedigen, over samenwerken. Want je doet ons en het Feyenoord van toen echt tekort als je alleen over werken en schoppen praat. Denk nog even aan Werder Bremen-uit en Spurs-uit, dat voetbal. Het ging echt vaak vanzelf tussen ons. Een natuurlijke klik", aldus Fraser in het Algemeen Dagblad.

Tot slot steken beide heren nog wat veren in de bijbehorende plekken. De Wolf: "Henk is bezig aan een mooie loopbaan als trainer. Bij ADO Den Haag ging het prima, met Vitesse pakte hij de beker. Sparta werd onder zijn leiding kampioen en was vorig seizoen gewoon weer veilig. Dat is gewoon knap.'' Fraser: "Dat John is toegevoegd aan de staf van Advocaat, dat was een gouden zet. Wolf maakt iets los bij spelers, maar ook bij supporters. Dat kan in slechte tijden heel belangrijk zijn, zeker bij een club als Feyenoord. Al hebben ze die tijden met deze staf totaal niet meegemaakt.''

Lees meer over
Vitesse ADO Den haag Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties