Diemers: ''Sneller gegaan dan ik zelf had gedacht''

Diemers: ''Sneller gegaan dan ik zelf had gedacht''

Mark Diemers leek in eerste instantie een speler die voor de breedte van de selectie van Feyenoord gehaald was, maar de middenvelder/aanvaller miste tot nu toe nog maar een wedstrijd voor de Rotterdammers en dat was vanwege een blessure. De speler is daar zelf ook enigszins verbaasd over. "Ik ben wel iemand die vertrouwen in zichzelf heeft, maar uiteindelijk is het wel sneller gegaan dan ik zelf had gedacht."

"Ik heb een goede start gehad. De komende tijd komen er heel veel wedstrijden, dus hopelijk kan ik daarin weer heel veel spelen. Zo doorgaan en zorgen dat mijn eerste seizoen bij Feyenoord een succes gaat worden", aldus Diemers in het programma FC Afkicken.

Hij speelt tegenwoordig hangend linksbuiten, maar heeft al op meerdere plekken in het elftal gestaan. Dat is geen probleem voor Diemers. "Ik heb wel het voordeel dat ik in het verleden op meerdere posities heb gespeeld, dus daarin ben ik redelijk multi-functioneel, denk ik. Ik moet zeggen dat ik links-hangend een erg lekkere positie vind, het is niet per se dat ik linker- of rechtermiddenvelder lekkerder vindt. Zeker als je een wat vrijere rol op links hebt om naar binnen te komen, tussen de linies te spelen, dan denk ik dat dat wel heel goed bij mijn spel past."

Voor FC Utrecht maakte Diemers ooit zijn Europese debuut, tegen FC Differdange uit Luxemburg, maar dat was geen succes. Hij hoopt met Feyenoord Europees te overwinteren in een poule waarin Europese topclubs ontbreken. "Ik denk dat iedereen daar redelijk positief over gestemd is. 'Het had nog veel erger gekund' zegt iedereen dan, dus met betere en grotere ploegen. Maar CSKA is natuurlijk een hele grote en goede ploeg. Hetzelfde geldt voor Zagreb, Wolfsberger is iets onbekender, dus iets moeilijker om wat over te zeggen. Ik denk wel dat er kansen in deze groep liggen."

Lees meer over
FC Utrecht Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties