Jong Oranje verzekerd van EK na monsterzege op Cyprus

Jong Oranje verzekerd van EK na monsterzege op Cyprus

Jong Oranje heeft zich vanavond geplaatst voor het EK van 2021 in Slovenië en Hongarije. De ploeg moest daarvoor bij de vijf beste nummers twee van de in totaal negen poules horen. Dankzij een 0-7 overwinning op Cyprus is dat, vanwege de uitslagen in de andere poules, na acht gespeelde wedstrijden al het geval.

Bij rust stond het pas 0-1 voor Oranje, maar daarna werd het een schiettent. Onder anderen oud-Feyenoorder Joshua Zirkzee hielp met twee assists mee aan de zevenklapper tegen de Cyprioten. Justin Bijlow is de vaste keeper van Jong Oranje, maar zat tijdens deze wedstrijd geblesseerd thuis.

Dankzij de achtste zege in de kwalificatiereeks kan Jong Oranje het EK niet meer ontgaan. Tijdens de laatste twee duels staat alleen groepswinst nog op het spel. Op zondag 15 november ontvangt Jong Oranje Wit-Rusland in Almere. Drie dagen later treft de ploeg directe concurrent Portugal in een uitduel.

Opstelling Jong Oranje
Scherpen; Zeefuik, Schuurs, Botman, Bakker, Ekkelenkamp, Harroui, Gravenberch, Kadioglu, Zirkzee, Sierhuis.

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties