Eredivisie gaat door, publiek blijft verboden

Eredivisie gaat door, publiek blijft verboden

In de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie kan er dit weekend gewoon gevoetbald worden. Voor profvoetbal en alle andere sporters met een A-status wordt namelijk een uitzondering gemaakt op de coronamaatregelen. Wel blijft publiek in het stadion voorlopig verboden. Die maatregel gold in het betaald voetbal aanvankelijk tot half oktober, maar zal dus worden verlengd.

Die mededeling had premier Mark Rutte op de persconferentie van dinsdagavond. Ook gaat de horeca vanaf morgenavond de komende weken dicht. ''We gaan naar een gedeeltelijke lockdown. De maatregelen gaan pijn doen. Dat is een harde boodschap. Het gaat vooral om het beperken van de reisbewegingen en het aantal sociale contacten te verminderen. De hamer om het virus plat te slaan moet groter worden.''

Het kabinet wil verder een einde maken aan de discussie over het wel of niet dragen van mondkapjes. Het dragen van een niet-medisch mondkapje in openbare binnenruimtes wordt verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. ''De feiten liegen niet. We moeten strenger zijn voor onszelf'', reageert een duidelijke Rutte. Wanneer de maatregelen over twee weken geen invloed hebben op de cijfers gaat een 'totale lockdown' volgen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties