'Amateursport wordt stilgelegd; Eredivisie kan wel doorgaan'

maandag 12 oktober 2020 18:42 46.830 keer bekeken 471 reacties Pro Shots

Het kabinet komt morgenavond (dinsdag) met nieuwe maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een aantal van deze maatregelen is al uitgelekt, waarvan de meest opvallende het verbieden van contactsporten is. Hierbij maakt het kabinet een uitzondering voor professionele sporten, waardoor de Eredivisie vooralsnog wel door lijkt te kunnen gaan.

"Bij amateursporten gaat het om alle sporten met deelnemers van boven de 18 jaar, waar geen anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Het gaat om alle contactsporten, tennis zou dan bijvoorbeeld nog wel kunnen. Door competities stil te leggen worden reisbewegingen beperkt. Professionele sport is uitgezonderd", schrijft de NOS maandagmiddag.

Morgen om 19:00 uur is er een persconferentie waar de maatregelen officieel worden aangekondigd en toegelicht. Eind september kwam het kabinet al met de maatregel om publiek bij sportwedstrijden te verbieden. 

Gerelateerd nieuws
471 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 70 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75484 leden - Op dit moment zijn 3732 mensen actief, waarvan 690 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved