'Amateursport wordt stilgelegd; Eredivisie kan wel doorgaan'

'Amateursport wordt stilgelegd; Eredivisie kan wel doorgaan'

Het kabinet komt morgenavond (dinsdag) met nieuwe maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een aantal van deze maatregelen is al uitgelekt, waarvan de meest opvallende het verbieden van contactsporten is. Hierbij maakt het kabinet een uitzondering voor professionele sporten, waardoor de Eredivisie vooralsnog wel door lijkt te kunnen gaan.

"Bij amateursporten gaat het om alle sporten met deelnemers van boven de 18 jaar, waar geen anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Het gaat om alle contactsporten, tennis zou dan bijvoorbeeld nog wel kunnen. Door competities stil te leggen worden reisbewegingen beperkt. Professionele sport is uitgezonderd", schrijft de NOS maandagmiddag.

Morgen om 19:00 uur is er een persconferentie waar de maatregelen officieel worden aangekondigd en toegelicht. Eind september kwam het kabinet al met de maatregel om publiek bij sportwedstrijden te verbieden.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties