Burger: ''Met Advocaat gezeten over mijn speelminuten''

Burger: ''Met Advocaat gezeten over mijn speelminuten''

Wouter Burger speelt dit seizoen op huurbasis voor Sparta. Enkele dagen voor het sluiten van de transfermarkt werd zijn transfer bekend gemaakt. Op het YouTube-kanaal van de club geeft Burger aan dat het vooral een keuze voor meer speeltijd is geweest.

"Ik heb het een week of twee geleden met Dick Advocaat gezeten over mijn speelminuten", vertelt Burger. "Hij gaf aan dat dat toch lastig werd en dat er niet veel minuten aan zaten te komen. Toen heb ik aangegeven dat ik graag verhuurd wilde worden. De club wilde ook dat ik me goed zou ontwikkelen en dus ben ik met mijn zaakwaarnemer gaan kijken naar clubs die geïnteresseerd waren."

Zo kwam Burger al snel uit bij Sparta. "Henk (Van Stee, technisch directeur van Sparta, red.) gaf gelijk aan dat hij heel positief was. Hij zei: 'we nemen niet zo snel iemand van Feyenoord, maar toen ik jouw naam hoorde was ik gelijk enthousiast'. Toen heb ik een gesprek gehad met Henk Fraser en mijn zaakwaarnemer en kwamen we er vrij snel uit."

Burger zou zijn debuut voor Sparta zondag kunnen maken in De Kuip tegen Feyenoord. "Daar ben ik nog niet echt mee bezig geweest, maar ik wil altijd winnen en ook van Feyenoord. Leuk dat ik gelijk mijn oude teamgenoten weer zie. Ik heb hartstikke veel zin om die wedstrijd te spelen."

Lees meer over
De Kuip Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties