De Boer: ''Met Berghuis kwam er weer wat schwung in''

maandag 12 oktober 2020 12:26 28.125 keer bekeken 84 reacties Pro Shots

Steven Berghuis was een opvallende afwezige in de basiself van bondscoach Frank de Boer in het duel tegen Bosnië-Herzegovina. De in bloedvorm verkerende Feyenoorder was een van de beste Nederlanders in het oefenduel tegen Mexico, maar begon zondagavond toch op de bank. Pas in de 70e minuut viel Berghuis in en hij was direct dreigend.

"We konden het tussen de linies niet echt zoeken in de eerste helft", analyseerde De Boer voor de camera van FOX Sports na de wedstrijd. "Zij waren heel compact en gegroepeerd. Het moest over de flanken, daar hadden wij veel moeite mee. In de tweede helft begonnen we redelijk, maar daarna hadden we slordige fases met veel onnodig balverlies. Toen Steven Berghuis erin kwam, kwam er echt weer wat schwung in en hebben we nog vier, vijf kansen gekregen."

Het duel tussen Nederland en Bosnië-Herzegovina, het officiële debuut van Frank de Boer als bondscoach, eindigde in een teleurstellend 0-0 gelijkspel. Daarmee staat Nederland nog altijd gedeeld tweede in de Nations League, met een punt minder dan Italië (5) en gelijk met Polen (4). Bosnië-Herzegovina staat na de eerste drie speelrondes laatste met twee punten. Woensdag wacht het tweede en laatste Nations League-duel van deze interlandbreak. Oranje brengt dan bezoek aan Italië. 

Gerelateerd nieuws
84 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 58 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75484 leden - Op dit moment zijn 2644 mensen actief, waarvan 587 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved