''Toen Berghuis erin kwam werd het vuurtje opgestookt''

''Toen Berghuis erin kwam werd het vuurtje opgestookt''

Sinds het vertrek van Ronald Koeman als bondscoach bij Oranje presteert die ploeg ondermaats. De afgelopen twee interlands (tegen Mexico en Bosnië-Herzegovina) was Steven Berghuis, zelfs zonder Feyenoordbril op, een lichtpunt in het ploeterende elftal van de huidige bondscoach Frank de Boer. Ook columnist Valentijn Driessen viel de meerwaarde van Berghuis op en bondscoach De Boer kreeg een veeg uit de pan.

"Tegen Mexico sorteerde hij voor op Bosnië en Herzegovina door enkele basisspelers rust te gunnen. Dit bleek niet te helpen, zoals hij ten onrechte de bevinding tegen de Mexicanen naast zich neerlegde door Steven Berghuis als man in vorm op de rechterflank niet te belonen met een basisplaats in Zenica", aldus Driessen in zijn column in De Telegraaf.

"Toen Berghuis erin kwam werd het vuurtje opgestookt en kreeg Oranje kansen. Maar nee, De Boer had tijdens zijn eerste werkdagen in het trainerskamertje in Zeist een strategie uitgedacht om de Bosnische ploeg te verslaan en hield daar krampachtig aan vast. Ten onrechte en te lang."

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties