Oranje speelt met invaller Berghuis 0-0 tegen Bosnië-Herzegovina

Oranje speelt met invaller Berghuis 0-0 tegen Bosnië-Herzegovina

Het Nederlands elftal is er zondagavond opnieuw niet in geslaagd om zijn eerste overwinning onder leiding van Frank de Boer te boeken. Vier dagen na het debuut van de bondscoach tegen Mexico, dat uitliep in een 0-1 nederlaag voor Oranje, resulteerde een matig optreden in de Nations League in een 0-0 gelijkspel tegen Bosnië-Herzegovina.

Frank de Boer begon met Steven Berghuis op de bank en reageerde vooraf: "Ik had natuurlijk een strijdplan bedacht tegen Bosnië en dan kijk je naar wat je nog meer voorin hebt lopen. Met Luuk de Jong hebben we een aanspeelpunt, maar dan heb je ook lopende jongens nodig die graag in de zestien komen'', verklaarde De Boer zijn keuze in gesprek met de NOS. ''Anders wordt het heel statisch.''

"Hij heeft het me wel lastig gemaakt. Hij was één van de beteren in de wedstrijd. Dat heb ik ook tegen hem gezegd. Maar ik geloof toch dat deze opstelling op dit moment het beste is. We gaan zien hoe het uitpakt. Het is goed om te weten dat Berghuis in vorm is en ik hem kan gebruiken." De Feyenoorder kwam uiteindelijk de tweede helft in het veld en winst in 21 minuten de meeste kansen te creëren.

Opstelling Bosnië-Herzegovina
Sehic; Kadusic, Hadzikadunic, Sanicanin, Todorovic; Pjanic, Gojak, Cimirot; Krunic, Tatar, Duric

Opstelling Oranje
Cillessen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; De Roon, Wijnaldum, F. De Jong; Malen, L. De Jong, Promes

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties