''Ben niet de enige op de wereld die weleens over de schreef is gegaan''

zaterdag 10 oktober 2020 11:21 94.465 keer bekeken 219 reacties Pro Shots

Steven Berghuis was in de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Mexico een van de weinige lichtpuntjes in het veld. Al jaren hikt de vleugelflitser tegen het al of niet geselecteerd worden voor Oranje aan. "Ik moet nu belangrijk worden voor het elftal, echt iets toevoegen, zoals ik dat bij Feyenoord doe. Met goals en assists, zodat de bondscoach niet om me heen kan"

Zelf is Berghuis ook wel enigszins tevreden over zijn spel tegen Mexico. "Verdedigend was het goed, denk ik, in het druk zetten en dichtlopen van lijnen. Maar aanvallend probeerde ik het verschil te maken, zoals ik dat bij Feyenoord doe. Dat moment bleef uit en is wel iets waarnaar ik in Oranje op zoek ben. We hebben verloren, dus kan ik nooit tevreden zijn.”

Het blijft Berghuis nagedragen worden dat hij tijdens wedstrijden soms opeens zeer gefrustreerd kan raken. "De laatste tijd winnen we veel, waardoor de frustratie wat minder is. Dick Advocaat heeft me ook aanvoerder gemaakt en verantwoordelijkheid gegeven. Dan moet dit soort dingen uitblijven. Al zeg ik niet dat het nooit meer zal gebeuren", aldus de vleugelflitser in De Telegraaf. "Ik wil graag winnen, goed spelen en ben enorm gedreven. Ik ben niet de enige op de wereld die weleens over de schreef is gegaan, niet de enige in Nederland zelfs. Ik til er niet zo zwaar aan. Maar zoals ik zei: ik moet daarin wel de grenzen beter kennen."

Gerelateerd nieuws
219 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 48 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74170 leden - Op dit moment zijn 1126 mensen actief, waarvan 323 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved