'Sparta staat open voor samenwerking met Feyenoord'

'Sparta staat open voor samenwerking met Feyenoord'

Feyenoord heeft jarenlang een samenwerking met Excelsior gehad om daar talenten te laten rijpen. Dit seizoen maakt Wouter Burger de tijdelijke overstap naar een andere Rotterdamse club, Sparta, om ervaring op te doen. Commentator Emile Schelvis denkt dat deze samenwerking een vervolg gaat krijgen. "Volgens mij staan ze er bij Sparta voor open om hier een nieuwe tendens mee te beginnen."

"In die zin dat ze best spelers van Feyenoord die tegen het eerste aan zitten, zoals Wouter Burger, op willen nemen in het oude Excelsior-model om die spelers bij Sparta wel meters te laten maken", aldus Schelvis in FC Rijnmond. "Ik zou het ook heel verstandig van Feyenoord vinden om dat te gaan doen. Als je gaat kijken hoe lang het gaat duren voordat Onder 21 van Feyenoord op dat niveau in de piramide gaat komen... het gaat gewoon nog een tijd duren voordat dat elftal op dat niveau is."

Niet als het aan Frank Arnesen ligt. "Ik weet dat Arnesen er alle aandacht aan besteedt, misschien wel zoveel dat hij de rest van de Academy een beetje vergeet, fluisteren ze op Varkenoord. Het zou in elk geval een hele mooie samenwerking zijn. Feyenoord en Sparta is toch een beetje iets anders dan Feyenoord en Excelsior, maar in deze tijden van corona ellende zou het heel goed zijn om te gaan samenwerken."

Lees meer over
Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties