Boženík blijft met Slowakije in de race voor EK-ticket

Róbert Boženík heeft zich vandaag met Slowakije geplaatst voor de finale van de Nations League door Ierland na stafschoppen te verslaan. De officiële speeltijd eindigde in 0-0 en ook in de verlenging werd niet gescoord. Slowakije nam daarna de strafschoppen beter: 4-2. Slowakije heeft zich nu geplaatst voor de finale en daar zal Noord-Ierland de tegenstander zijn. De winnaar van de finale plaatst zich vervolgens voor het EK van 2021.

Boženík viel in de eerste helft van de verlenging, in de 108ste minuut, in en de spits hoefde geen strafschop te nemen. Hij stond als vijfde op de lijst van strafschopnemers, maar het duel was al na de eerste vier strafschoppen beslist.

Orkun Kökcü is woensdag vanaf de bank getuige geweest van een doelpuntenfestijn. Duitsland en Turkije maakten er in Keulen een waar spektakelstuk van, met een eindstand van 3-3. Kökcü kwam niet in actie. Later deze interlandperiode speelt Turkije voor de UEFA Nations League tegen Rusland en Servië.