''Dat verdient steun vanuit Den Haag, geen willekeur''

''Dat verdient steun vanuit Den Haag, geen willekeur''

De coronacrisis blijft voorlopig nog wel even voortduren, maar het blijft onduidelijk wat er nou precies wel en niet mag om de volksgezondheid te garanderen. Voetbalclubs lijken bovenaan het lijstje te staan wat betreft mogelijke bronnen van het verspreiden van het virus als je naar de maatregelen van de overheid kijkt: de stadions zijn weer leeg. Journalist Martijn Krabbendam zet daar zo zijn vraagtekens bij. "De willekeur is wel pijnlijk."

"Carré mag bezoekers ontvangen, De Efteling is open, in Staphorst zaten de kerken vol, maar volksvermaak nummer 1 wordt keihard aangepakt, terwijl juist het voetbal de zaken prima op orde heeft, meedenkt en werkt aan een oplossing."

"Op eigen initiatief van het Erasmus MC onderzoeken clubarts Casper van Eijck en viroloog Annemiek van der Eijk het besmettingsgevaar in het stadion. De eerste testresultaten waren veelbelovend; dat gevaar lijkt te verwaarlozen. Eerder legden ze wedstrijdshirts al onder de microscoop om te zien of het virus zich via het spel zelf verspreidt. Op de tenues was niets te zien. Dat onderzoek gaat gewoon door, maar loopt vertraging op", aldus Krabbendam in Voetbal International.

De oud-algemeen directeur van Feyenoord, Jan de Jong, probeert nu vanuit zijn nieuwe functie als directeur van de Eredivisie CV te vertellen dat het voetbal niet het probleem is, maar de oplossing, aldus Krabbendam. "Hij hoopt op coulance van de regering, zodat de stadions snel weer deels mogen worden gevuld. Het is in elk geval wát, want het lijkt erop dat de KNVB veel minder serieus wordt genomen in Den Haag. Overal komen lobby’s op gang, maar die van de bond is blijkbaar tegen dovemansoren gericht."

"Gelukkig ís er voetbal en doet de sport nu meer dan ooit waarvoor die is bedoeld: mensen vermaak of troost bieden. Het voetbal laat juist zien tegen een stootje te kunnen en gééft in moeilijke tijden. Dat verdient steun vanuit Den Haag, geen willekeur."

Lees meer over
ADO Den haag
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties