'Berghuis kan voor nieuwe impulsen zorgen bij Oranje'

'Berghuis kan voor nieuwe impulsen zorgen bij Oranje'

Steven Berghuis zou vanavond tegen Mexico voor nieuwe impulsen kunnen zorgen bij het Nederlands elftal van Frank de Boer. Dat suggereert het Algemeen Dagblad woensdagochtend. In de 'mogelijke opstelling' van de krant begint Berghuis als rechtsbuiten, met Luuk de Jong en Memphis Depay als spits en linksbuiten naast zich.

In de krant van woensdagochtend komt Maarten Wijffels met drie suggesties voor nieuwe bondscoach Frank de Boer om Oranje nieuwe impulsen te geven. Twee van zijn opties zijn om de aanval om te gooien. Luuk de Jong zou volgens de journalist in de punt van de aanval kunnen spelen, met een zwervende rol voor Memphis Depay op linksbuiten. Een andere optie is om de lange aanvaller van Sevilla als tien te gebruiken en Donyell Malen in de spits te zetten. In zijn mogelijke opstelling is er op rechtsbuiten ruimte voor Feyenoorder Steven Berghuis.

Onder voormalig bondscoach Ronald Koeman speelde Berghuis weinig in het Nederlands elftal. Sinds het aantreden van de trainer in februari 2018 kwam de aanvoerder van Feyenoord slechts vijf keer in actie, waarvan vier keer als invaller. Onder Frank de Boer zou Berghuis - mede door zijn indrukwekkende seizoensstart in de Eredivisie - zijn kans op meer kunnen grijpen.

Mogelijke opstelling AD: Cillessen; Hateboer, De Vrij, Van Dijk, Blind; De Roon, F. de Jong, Wijnaldum; BERGHUIS, L. de Jong, Memphis

Lees meer over
Steven Berghuis Sevilla
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties