''Hiërarchie? Dick is gewoon de baas. Simpel''

woensdag 7 oktober 2020 04:12 49.505 keer bekeken 85 reacties Pro Shots

De laatste jaren is de zogenaamde laptoptrainer een begrip geworden. Spelers worden op alles getest: kilometers die ze afleggen, waar ze zich op het veld bevinden enzovoort. Het viel columnist Sjoerd Mossou op dat er nog steeds trainers bestaan die minder modern zijn en toch succes behalen. "In exact hetzelfde tijdperk leeft ook - nog steeds en met verve - Dick Advocaat. Een man die de kunst beheerst om voetbal juist heel simpel en behapbaar te houden."

"Een man die je 'ouderwets' kunt noemen, of 'rechttoe rechtaan', maar die het onderschatte talent bezit om hoofd- en bijzaken feilloos te kunnen onderscheiden", aldus Mossou in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Advocaat brengt hogere sportpsychologie al veertig jaar lang terug tot de kale basis: ofwel een voetballer heeft een armpje om zijn schouder nodig, ofwel een enorme schop onder zijn hol. Het politieke belangenspel binnen een voetbalclub? Advocaat roept gewoon steeds hardop dat hij dringend nog een spits nodig heeft (is-ie meteen ingedekt als het straks wat minder gaat)."

"Tactiek? Beetje inzakken, dicht bij elkaar blijven, en daarna als de sodemieter de bal aan de beste speler geven. Hiërarchie? Dick is gewoon de baas. Simpel. Je kunt daar geringschattend over doen, maar het werkt", zo vervolgt Mossou. "Voetbal kun je zo hoogdravend of doodsimpel maken als je zelf wilt, maar welk uiterste je ook kiest, het zal tot in de eeuwigheid gewoon voetbal blijven. Dick Advocaat snapt dat als geen ander."

Gerelateerd nieuws
85 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 24 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74837 leden - Op dit moment zijn 112 mensen actief, waarvan 84 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved