"Hij ziet hoe goed hij kan voetballen in de Nederlandse competitie''

woensdag 7 oktober 2020 02:19 62.170 keer bekeken 59 reacties Pro Shots

Feyenoord speelde een puike wedstrijd tegen Willem II en ook in het programma Voetbalpraat kwamen ze nog een keer terug op die wedstrijd. Aan tafel werd er gesproken over een bepaalde euforie bij de Rotterdammers, maar analist Kenneth Perez was het daar niet mee eens. "Ik heb niet echt gemerkt dat er euforie is over die 4-1. Ze waren blij dat ze beter voetbalden en dat deden ze ook daadwerkelijk, want ze waren heer en meester in die wedstrijd en Willem II kwam er helemaal niet aan te pas." 

"Ik vond echt dat Feyenoord erg goed speelde. Ik zeg niet dat Linssen nu de oplossing is, dat vind ik zelfs helemaal niet trouwens, ik denk dat het meer even voor nu is. Als je thuis speelt is het wel handig als je daar een aanspeelpunt hebt, maar allebei de spitsen hebben tot nu toe niet voldaan."

João Carlos Teixeira laat de afgelopen twee wedstrijden goede dingen zien. Perez geeft aan dat het spelen voor een subtopper als Vitória Guimarães in Portugal blijkbaar genoeg is om uit te blinken in Nederland. "Het is wel grappig dat hij ziet hoe goed hij kan voetballen in de Nederlandse competitie. Bij Feyenoord was hij, op deze korte termijn, echt een spelmaker: iemand die het spel versnelde en ook nog op een positie waar je het liefste een nummer 10 wil hebben. Kökçü kan dat ook, maar die speelt de laatste tijd ver van de positie waar hij moet spelen."

Ook kwam de analist nog even terug op de manier van spelen van de ploeg van Dick Advocaat, waar druk zetten maar sporadisch gebeurt. "Je kan ook aan de slag met een ploeg om ze te leren hoe je met elkaar druk zet: met z'n allen. Het heeft natuurlijk geen zin als je met drie, vier spelers druk zet en de rest gaat de andere kant op, dan kun je nooit druk zetten. Maar als het van hogerhand geleerd wordt, de trainer, dan kun je dat als Feyenoord ook echt wel aanleren."

Jaap Stam probeerde dat ook, maar dat elftal was niet fit. Het huidige Feyenoord is dat wel. "Er is ook wel een aantal ingrediënten in het team waardoor het moeilijker wordt, omdat je centraal achterin geen snelheid had. Je kunt ook kiezen voor spelers die wel snelheid hebben: Geertruida heeft wel snelheid, Senesi kan wel lopen. Met Botteghin was het wel een probleem. Met hem was het altijd wel dat als iedereen naar voren ging, dan liep hij terug. Je kan het als trainer wel eisen en het dwingen, dan doen ze het geheid. Als je er als trainer ook niet achter staat, het eigenlijk ook nooit gedaan hebt en het eigenlijk niet prettig vindt, dan wordt het ook nooit getraind met het team." Al blijkt dat uiteindelijk ook weer niet zo'n heel groot probleem voor Perez. "Als je het als trainer altijd zo gedaan hebt, dan snap ik het wel dat hij het nu zo doet." 

Gerelateerd nieuws
59 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 24 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74149 leden - Op dit moment zijn 814 mensen actief, waarvan 220 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved