''Als er geen club is dan heb je ook die keuze niet''

dinsdag 6 oktober 2020 21:47 53.360 keer bekeken 163 reacties Pro Shots

Het is nog even een paar uur afwachten voordat het officieel is dat Steven Berghuis bij Feyenoord blijft. Feyenoord watchter Martijn Krabbendam sprak daarom met transfer-specialist Pierre van Hooijdonk, die in zijn voetballeven regelmatig een al of niet geforceerde transfer maakte. Van Hooijdonk: "Allereerst moet je jezelf afvragen of je een keuze hebt. Je kan wel een transfer willen maken, maar als er geen club is, die de transfersom op tafel wil gooien die benodigd is, dan heb je ook die keuze niet."  

Van Hooijdonk denkt zelf niet dat hij vaak een transfer geforceerd heeft. "Dat is wel meegevallen. Uiteindelijk is er de transfer naar Fenerbahce geweest en daarin was Feyenoord ook duidelijk: ze zeiden 'we willen een miljoen euro hebben'. Toen dat op tafel werd gelegd gooi je als club ook de deur open, dus dat lukte toen", aldus de oud-spits in de De Dick Voormekaar Podcast van Voetbal International. De transfer naar Fenerbahce was ook op tijd aangegeven aan de club. "Die transfer wilde ik, maar ik heb ook een aantal transfers gedaan waar ik het meer van mezelf moest omdat ik niet aan spelen toekwam en mijn plaats bij het bij het Nederlands elftal kritisch werd, dus dan kies je de eerste de beste optie die voorbij kwam. Dan kun je jezelf ook afvragen of dat de beste optie is geweest, maar uiteindelijk was mijn doel om bij het Nederlands elftal te blijven, een WK mee te maken en dat is daardoor in ieder geval wel gelukt."

Al of geen transferperikelen: aan zijn spel was het nooit te zien. "Dat komt wel voort uit dat ik op een gegeven moment wel overtuigd was van mijn eigen kwaliteiten." Dat was de eerste jaren van zijn carrière als speler wel anders. "Toen ik 27 was had ik dat gevoel wel, dan zit je er mentaal ook wat sterker in. Om die transferperikelen maakte ik me inderdaad niet zo druk, want in negen van de tien gevallen gebeurt het uiteindelijk toch wel."

Indertijd leek de overgang van Benfica naar Feyenoord een last minute transfer, maar dat lag in de praktijk toch anders. "Dat was eigenlijk al een tijdlang rond, maar ik zou van Benfica nog een flinke som geld krijgen en daar heb ik in overleg met Feyenoord op gewacht. Die zeiden 'zodra het betaald is, sluit je aan'." Met uiteindelijk het winnen van de UEFA Cup tot gevolg.  

Gerelateerd nieuws
163 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 46 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74149 leden - Op dit moment zijn 972 mensen actief, waarvan 249 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved