''Dit is niet het systeem waarin Feyenoord standaard gaat spelen''

''Dit is niet het systeem waarin Feyenoord standaard gaat spelen''

Feyenoord kwam tegen Willem II anders voor de dag dan in de drie voorgaande wedstrijden. Dat begon al met de opstelling, die door trainer Dick Advocaat flink werd omgegooid in Tilburg. In de FC Rijnmond Podcast wordt de vraag gesteld in hoeverre dit de nieuwe formatie van Feyenoord zal gaan worden.

"Waarschijnlijk zal Feyenoord de komende tijd zo gaan spelen", voorspelt Sinclair Bischop. "Het grappige is dat dit elftal per toeval ontstaat, door coronagevallen en blessures." Ruud van Os voegt daaraan toe: "Er zit zoveel toeval in het voetbal. Nu pakt het goed uit en pakken ze hierop door. De logische vervanger van Jørgensen was Bozeník, nu kan hij er opeens helemaal niks meer van en is er een elftal zonder hem geformeerd. Dat is dikke pech voor hem, zo gaat dat."

Dennis van Eersel wil Bozeník nog niet zo snel afschrijven. "Natuurlijk gaat hij z'n minuten nog wel maken. Deed Linssen het nou zo geweldig? Er zijn ook nu voldoende kritiekpunten. Dit is niet het systeem waarin ik Feyenoord standaard zie spelen. Het kwam ook door de nodige afwezigen. Als Feyenoord straks helemaal compleet is, staat er echt een ander Feyenoord dan je tot nu toe gezien hebt."

Bovendien vraagt Van Eersel zich af of er überhaupt wel sprake kan zijn van een vaste basiself. "Over drie weken zijn er weer twee anderen met corona die niet inzetbaar zijn. Dan moet je de ploeg weer omgooien. Dat gaat ook een terugkerend verhaal worden dit seizoen. Voor zover je normaal überhaupt al van een vaste basiself kan spreken, zal dat er dit jaar helemaal niet zijn."

Lees meer over
Willem II Dick Advocaat Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties