Ochtendjournaal: Chagrijn verdwenen bij eensgezind Feyenoord

maandag 5 oktober 2020 09:30 26.295 keer bekeken 133 reacties Pro Shots

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de 1-4 overwinning op Willem II zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat er in de landelijke ochtendkranten over de nieuwe koploper van de Eredivisie geschreven wordt.

"Plotseling is al het chagrijn bij Feyenoord verdwenen", kopt het Algemeen Dagblad maandagochtend. Daarbij refererend naar de opmerkingen van Advocaat over zijn gewilde versterkingen en de kritiek die de spelersgroep zou hebben gehad op de speelwijze van de trainer. "Het broeide bij Feyenoord en iedereen voelde aan: een slecht resultaat tegen Willem II zou voor ontploffingsgevaar kunnen zorgen in het Rotterdamse kamp." De krant zag vervolgens het tegenovergestelde gebeuren. "Feyenoord rechtte de rug en repareerde in Brabant een snel opgelopen achterstand uiterst vakkundig. Met fraaie doelpunten, met combinatievoetbal en met vechtlust. En dat ook nog eens met een flink door elkaar gehusselde opstelling."

De Volkskrant betrekt de overwinning van Feyenoord nog maar eens op de discussie rondom het wel of niet hoog drukzetten. De krant schrijft dat Dick Advocaat, die zelf al ontkende dat er überhaupt een discussie met de spelersgroep was, met de 1-4 overwinning op Willem II zijn gelijk heeft gehaald. "Vanuit een compacte organisatie liet Feyenoord zich vooral na rust van zijn beste kant zien. Waar in voorgaande duels een gebrek aan eensgezindheid de ploeg opbrak, voetbalden de Rotterdammers nu met één gedachte."

De Telegraaf is vooral te spreken over het eerste basisoptreden van João Carlos Teixeira. De krant zag bij Feyenoord 'de puzzelstukjes op zijn plek vallen', waarbij ook de Portugees een belangrijke rol speelde. "Met twee assists werd het basisdebuut van de man uit Braga een groot succes." 

Het goede optreden van Teixeira wordt ook door Trouw benoemd. In een artikel over de vele buitenlandse spelers die dit seizoen in de Eredivisie rondlopen (42 procent van de Eredivisiespelers komt uit het buitenland), haalt het dagblad ook de nieuwe koploper van de competitie als voorbeeld aan. "Feyenoord maakte mede het verschil dankzij twee buitenlandse nieuweling." Daarbij doelt de krant op de Portugese Teixeira en de Servische Uros Spajic. "Spajic trainde pas drie keer mee met Feyenoord, maar bleef probleemloos overeind tegen de Griekse Willem II'er Pavlidis." Hoewel er lof is voor het buitenlandse tweetal, benadrukt Trouw wel het gevaar dat het eigen talent in de verdrukking komt. De krant refereert naar Orkun Kökcü, die door de basisplaats van Teixeira op de bank plaats moest nemen."

Gerelateerd nieuws
133 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 42 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74149 leden - Op dit moment zijn 798 mensen actief, waarvan 237 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved