''Beste voetbal dat ze het afgelopen jaar hebben gespeeld''

maandag 5 oktober 2020 00:13 55.920 keer bekeken 107 reacties Pro Shots

Feyenoord won, na voor de derde wedstrijd op rij een vroege tegengoal, gemakkelijk van Willem II. Ook belangrijk: in fases speelden de Rotterdammers uitstekend. Analist Pierre van Hooijdonk was onder de indruk, zo vertelt hij in het programma Studio Voetbal. "De eerste twintig minuten na rust is het beste voetbal dat ze het afgelopen jaar hebben gespeeld. Die twintig minuten waren echt heel erg goed... en zonder spits."

Het spitsenprobleem bij Feyenoord lijkt na de wedstrijd tegen Willem II een stuk kleiner. Van Hooijdonk: "Hij wil er natuurlijk een aanvaller bij. Dick wil er altijd graag spelers bij, maar ik vind het mooi dat Arnesen gewoon 'nee, dat doen we niet' zegt. Uiteindelijk maakt het hem wel weer creatief, want deze variant met Linssen en daaromheen spelers met scorend vermogen, dat werkt fantastisch." 

Tafelgast Fons Groenendijk had ook lovende woorden over voor Feyenoord. "Ze hebben vooral gedisciplineerd gespeeld, Willem II de fouten laten maken en zijn er snel uitgekomen, dat is wat Advocaat wilde. Ik denk dat hij zijn groep wel heeft kunnen overtuigen afgelopen week", aldus Groenendijk. "Berghuis zakte ook in, je had alleen Linssen voor en Fer speelde voor de verdediging. Ik moet zeggen: als je dat voor elkaar hebt gekregen in een week tijd, waarin je zegt dat je de discussie gaat zoeken met je groep, dan heeft hij dat voor elkaar gekregen en Feyenoord speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen."

João Carlos Teixeira was de blikvanger volgens Groenendijk. "Het is een hele creatieve speler en hij heeft ook diepte vanuit het middenveld. Hij was constant bezig en het is een heerlijke speler om naar te kijken: creatief, altijd overzicht. Voor mij was hij wel de man die er vandaag bij Feyenoord bovenuit stak."

Gerelateerd nieuws
107 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 30 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74350 leden - Op dit moment zijn 63 mensen actief, waarvan 44 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved