MATCHDAY! Feyenoord op bezoek bij Willem II

MATCHDAY! Feyenoord op bezoek bij Willem II

In de laatste speelronde voor de eerste interlandbreak gaat Feyenoord op bezoek bij Willem II. Het wordt de eerste wedstrijd van dit seizoen zonder aanwezigheid van supporters. De aftrap tussen de Tilburgers en de Rotterdammers is om 14:30 uur. Uros Spajic zit in Tilburg voor het eerst bij de wedstrijdselectie.

De aanwinst van Feyenoord heeft deze week voor het eerst meegetraind nadat zijn papierwerk helemaal rond was. Spajic start tegen Willem II op de bank. Verder is het de vraag wat de basiself gaat worden zondagmiddag. Dick Advocaat heeft op het middenveld voldoende keuze. Mark Diemers is weer terug en João Carlos Teixeira begint steeds fitter te raken.

Over de tactiek tegen Willem II kan in elk geval geen misverstand meer bestaan. Na de duels met FC Twente en ADO in De Kuip zou er sprake zijn van een onenigheid tussen de spelers en de trainer over de manier van spelen, iets dat Advocaat afgelopen vrijdag uit de wereld hielp. ''Intern hebben we nooit discussie gehad over de speelwijze. Wel merkte ik tijdens wedstrijden dat spelers het misschien anders interpreteerden. Daar ben ik op ingesprongen.''

Historie
Feyenoord speelt vandaag voor de vijftigste keer een competitiewedstrijd in Tilburg tegen Willem II. De teller staat op 26 winstpartijen, 11 gelijke spelen en 12 nederlagen.

2015-2016 Willem II-Feyenoord 0-1 (0-0)
2016-2017 Willem II-Feyenoord 0-2 (0-1)
2017-2018 Willem II-Feyenoord 1-5 (0-1)
2018-2019 Willem II-Feyenoord 1-1 (0-0)
2019-2020 Willem II-Feyenoord 0-1 (0-0)

Lees meer over
De Kuip Willem II Dick Advocaat Mark Diemers João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties