''Hij moet wel enige positiviteit blijven uitstralen naar zijn spelers''

''Hij moet wel enige positiviteit blijven uitstralen naar zijn spelers''

Bij Dick Advocaat is de lach de laatste weken wat minder goed te zien. De trainer stoort zich aan de blessuregevallen en de te smalle selectie die, in zijn ogen, wellicht ook te weinig kwaliteit herbergt. Ook analist Willem Kieft is dat opgevallen. "Het lijkt erop dat Dick Advocaat het niet meer zo naar zijn zin heeft bij Feyenoord."

"Hij etaleert nogal wat chagrijn. Spits Bozenik krijgt iedere week verbaal en non-verbaal het signaal van Advocaat dat hij er weinig van kan, maar door eeuwige blessures bij Jørgensen moet hij wel op Bozenik terugvallen. Verder willen de spelers tactisch vooruit verdedigen en de tegenstander vastzetten, maar Dick wil liever achteruit. Tegen clubs van het niveau ADO Den Haag en Sparta moet je als Feyenoord gewoon vooruit lopen en de tegenstander afjagen", aldus Kieft in zijn column in De Telegraaf.

"Advocaat heeft moeite z’n frustraties te verbergen. Na zo’n goed seizoen als het vorige wilde hij doorpakken, verbeteren en groeien met Feyenoord. Tegelijkertijd wist Advocaat toen hij bijtekende dat de financiële situatie niet rooskleurig was in Rotterdam. Advocaat moest verder met dezelfde selectie, versterkingen konden vooral transfervrij worden opgehaald en dan wordt hij ook nog eens met blessures geconfronteerd van belangrijke spelers als Botteghin en Jørgensen."

Kieft ziet beide zijdes van de medaille. "Ik kan wel enig begrip opbrengen voor Advocaats opstelling, maar hij moet wel enige positiviteit blijven uitstralen naar zijn spelers. Anders slaat z’n chagrijn over op de ploeg. Dan kan het te laat zijn, want hoe haal je dat gevoel weer uit die koppies?"

[readmore=55211]

Lees meer over
Eric Botteghin ADO Den haag Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties