Derksen: ''Dick moet niet als een mokkende kleuter rondlopen''

zaterdag 3 oktober 2020 10:12 53.070 keer bekeken 206 reacties Pro Shots

Dick Advocaat is momenteel onderwerp van gesprek bij Feyenoord. De trainer heeft gisteren tijdens de persconferentie opnieuw aangegeven versterking te willen in de aanval. Ook zit Advocaat niet op één lijn met technisch directeur Frank Arnesen.

De heren van Veronica Inside bespreken de situatie en vragen zich af of Advocaat de kerst gaat halen. Ook Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam is te gast en reageert: "Dat ligt aan hem. Het ligt eraan hoe alles zich verder ontwikkelt. Als het straks december is, hij ziet het niet meer zitten en ze spelen ergens om plaats vijf of zes, dan kan ik me voorstellen dat hij zijn grote auto start, wegrijdt en niet meer terugkomt."

"Hij wil een spits hebben, want Jørgensen is er een maandje uit, als het niet langer is. In Boženík, zo weet iedereen, ziet hij het niet zitten. Hij zegt ook steeds 'deze jongen is niet gekomen om meteen in Feyenoord 1 te spelen'. Wat Dick betreft was Jeremain Lens gekomen voor een jaartje, om de boel even op te vangen. Daar kun je meerder kanten mee uit: aan de zijkanten spelen, in de spits spelen.''

''Hij heeft Lens natuurlijk altijd meegenomen, overal waar hij naartoe ging, maar daar is ook geen geld voor", zo vervolgt Krabbendam. "Hij moet nu gaan schuiven in zijn elftal voorin. Misschien dat Bozenik nog een kans krijgt tegen Willem II, maar liever doet hij dat niet. Dan gaat hij schuiven met Linssen of Berghuis in de spits, er zijn wel wat opties te verzinnen. Een of twee spelers erbij had hij graag gewild."

Het geld dat Feyenoord nog heeft lijkt vooral in de Onder 21 lichting gestoken te worden en Johan Derksen heeft daar wel begrip voor. "Feyenoord moet langer mee dan dat ene jaartje dat Dick er nog is. Het is belangrijk dat je vlaggenschip goed presteert, maar Dick wist dat er weinig budget was voor aankopen en Arnesen is aan het bouwen aan het nieuwe Feyenoord, het is maar waar je je prioriteiten legt. Nou moet Dick niet als een mokkende kleuter daar rond gaan lopen, want hij wist wat hij had en gekke aankopen zaten er niet in." 

Krabbendam snapt zowel Arnesen als Advocaat wel. "Advocaat zit niet op één lijn met Arnesen. Arnesen zit heel erg op dat onder 21 en dat heeft hij ook uitgelegd. Er zit ook een kern van waarheid in: laten we blij zijn dat Feyenoord op dat vlak ook een keer beleid voert. Wel veel te laat, maar goed, ze doen het nu. Dick is er voor de korte termijn, maar Dick wil nu gewoon Europees voetbal halen en dat is ook toekomst." 

Advocaat was de afgelopen dagen veel meer op het trainingsveld te zien dan gebruikelijk. "Deze week heeft hij veel meer zelf gedaan. Het was wat in die ploeg geslopen dat de ene helft vooruit wilde. Dick wilde iets meer inzakken omdat hij vindt dat dat veel meer bij de spelers van Feyenoord past. Dick heeft gezegd 'we gaan het op mijn manier doen. Dat heeft ons een nederlaag gekost in 25 wedstrijden en als je het daar niet mee eens bent: prima, dan zoek je maar een andere trainer'. Hij heeft de trainingen meer naar zijn hand gezet, dus hij heeft ook weer voor wat spirit en agressie proberen te zorgen afgelopen week."  

Gerelateerd nieuws
206 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 90 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75069 leden - Op dit moment zijn 58 mensen actief, waarvan 29 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved