''Wolfsberg is hoe dan ook de underdog, maar kan verrassen''

''Wolfsberg is hoe dan ook de underdog, maar kan verrassen''

Het Oostenrijkse Wolfsberger AC kwam vrijdagmiddag tijdens de loting voor de groepsfase van de Europa League als laatste tegenstander van Feyenoord uit de koker. De club behoort niet tot de traditionele Oostenrijkse top en is daarom lastig te peilen. FR12.nl vroeg David Eder, die namens Sky Sport Austria Wolfsberger AC volgt, wat Feyenoord kan verwachten en hoe er in Oostenrijk naar de loting gekeken wordt.

Op de persconferentie van vrijdagmiddag had Leroy Fer het vooral over het gevaar van CSKA Moskou en Dinamo Zagreb. "Van de laatste ploeg weet ik eerlijk gezegd niet zoveel", zei de Feyenoorder. Dat is niet gek, want Wolfsberger AC speelt pas sinds 2012 op het hoogste niveau van Oostenrijk en maakte vorig jaar zijn Europees debuut.

"Vorig jaar steeg het team boven zichzelf uit", vertelt Eder. Wolfsberg eindigde als derde in de competitie en maakte in de groepsfase van de Europa League indruk. Borussia Mönchengladbach werd met 0-4 verslagen en AS Roma werd twee keer op een gelijkspel gehouden. "Er zit een enorme spirit in dit team, waardoor zij het die ploegen lastig konden maken. De nederlagen tegen Basaksehir waren pech, dus ze kunnen gaan verrassen."

Wel ziet Eder Wolfsberger AC als de grote underdog in een verder evenwichtige poule. "Ik zou op dit moment niet weten wie de favoriet is in deze groep. Ik denk dat CSKA Moskou, Dinamo Zagreb en Feyenoord erg aan elkaar gewaagd zullen zijn. Wolfsberg is hoe dan ook de underdog. Ze maken alleen kans als ze het tactisch goed aanpakken en als het lukt om hun eigen spel te spelen: intensief en hoog druk zetten."

Volgens Eder wordt Feyenoord in Oostenrijk vooral gezien als een 'erg traditionele club met een enorme historie'. "De oudere generaties herinneren zich natuurlijk Ernst Happel en Franz Hasil nog. Voor Oostenrijkse supporters is Feyenoord een meer aansprekende club om tegen te spelen dan CSKA Moskou. Dat ligt anders bij Dinamo Zagreb, omdat Zagreb redelijk dicht bij Oostenrijk ligt en er veel Kroaten in Oostenrijk wonen."

[readmore=55217]

Lees meer over
Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties