Van Eijck: ''Waarop het gebaseerd is, mag Joost weten''

Van Eijck: ''Waarop het gebaseerd is, mag Joost weten''

Clubarts Casper van Eijck wilde de komende thuiswedstrijden van Feyenoord een grootschalig onderzoek doen naar de gevolgen van het coronavirus bij bezoek aan het stadion. Nu de stadions de komende tijd weer leeg zijn zal dat onderzoek weliswaar niet doorgaan, maar gaat Van Eijck wel gewoon door met zijn corona-onderzoek op gebieden waar dat nog wel kan. ''We hebben de eerste gegevens binnen van de wedstrijd tegen FC Twente.''

"Er zijn drieduizend mensen geweest waarvan er vijf zich bij de GGD hebben gemeld met een positieve test. Die personen worden nu onderzocht of ze alle vijf hetzelfde virus hebben en of het waarschijnlijk is dat ze dat hebben opgelopen tijdens de wedstrijd. Dus dat onderzoek loopt volledig verder. En het aantal dat we hebben opgespoord, vijf dus, is onwaarschijnlijk laag en dus heel erg mooi, veelbelovend en hoopgevend", aldus Van Eijck in de Dickvoormekaar podcast van Voetbal International.

De resultaten van de wedstrijd tegen ADO Den Haag volgen nog. "Dat duurt een dag of zeven, want dan krijgen mensen klachten. Dus daarom wordt komende week voor ons belangrijk. Daarna gaan we alle virussen bekijken of we die kunnen karakteriseren en kunnen zien waar ze vandaan komen." Van Eijck heeft enigszins begrip voor de lege stadions de komende weken. "Het is relatief gemakkelijk het zo te doen, dus in die zin snap ik het wel. Maar waarop het gebaseerd is, mag Joost weten. Als je ziet hoe het publiek in De Kuip zich zondag heeft gedragen, ja, dan vind ik dat we juist op de goede weg zijn met mensen bewust te maken wat er allemaal aan de hand is."

Lees meer over
De Kuip ADO Den haag
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties