Stelling: João Teixeira is rijp voor een basisplaats

Stelling: João Teixeira is rijp voor een basisplaats

João Teixeira maakte indruk in zijn eerste twee invalbeurten namens Feyenoord. Tegen FC Twente deed de Portugese aanwinst nog maar kort (twaalf minuten) mee, maar tegen ADO Den Haag viel hij al in de rust in. Met name dat laatste optreden was goed voor veel lof in de media.

"Ik vond hem echt geweldig. Dat is voetbal", zei Pierre van Hooijdonk zondagavond over Teixeira in Studio Voetbal. Ook Mikos Gouka genoot van het spel van de Portugees, die volgens hem een 'positieve uitzondering' vormde in een verder moeizame wedstrijd. "Teixeira verstaat de kunst van het eenmaal raken, heeft de bal aan een touwtje, wisselt het zoeken van de combinatie af met loopacties in de diepte en is doelgericht", schreef de clubwatcher in het Algemeen Dagblad.

Trainer Dick Advocaat was ook tevreden, maar benadrukte na de wedstrijd dat hij 'fysiek nog niet is waar hij moet zijn'. Nu hij wel naar die fitheid toe werkt, is de vraag of er op termijn een basisplaats voor de opvallende nieuweling in zit. Als dat het geval zou zijn, zou Orkun Kökcü - een van de spelers die veel waarde vertegenwoordigen in het elftal van Feyenoord - hoogstwaarschijnlijk het slachtoffer zijn.

[poll=400]

Lees meer over
ADO Den haag Dick Advocaat João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties