''Een vreemde discussie bij een club die zo weinig verliest''

maandag 28 september 2020 14:13 59.525 keer bekeken 96 reacties Pro Shots

Sinds het interview dat Berghuis na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente gaf, is er bij Feyenoord een discussie losgebarsten over het wel of niet hoog druk zetten. Berghuis zou, evenals enkele andere spelers, graag met meer overtuiging willen voetballen en hoog druk willen zetten. Trainer Dick Advocaat beargumenteert juist dat dat de reden is dat het onder Jaap Stam niet goed ging met de club.

Feyenoord-watcher Mikos Gouka schaart zich in de AD Voetbal Podcast achter de trainer van Feyenoord. "Het grappige aan de discussie is dat Advocaat het vanaf wedstrijd één al op zijn manier doet. Dit (ADO Den Haag-thuis, red.) was wedstrijd 25. Ze hebben één keer verloren, 24 keer niet. Onder Stam deden ze precies wat de spelers nu willen: ver naar voren spelen en vroeg druk zetten. Er kwamen uitslagen uit die je niet geloofde, zoals een 4-2 nederlaag bij Fortuna. Dat had alles te maken met het vroege druk zetten en de enorme gaten die daardoor vielen op het veld. Het is een vreemde discussie bij een club waar zo weinig wordt verloren."

Sjoerd Mossou snapt de drang naar een dominantere speelwijze wel. "Ik snap dat Advocaat zo is gaan spelen in de fase dat hij het overnam. Maar je wil ook doorontwikkelen; je wil dat er vooruitgang in zit. Er wordt ook anders naar Feyenoord gekeken. Er wordt meer van ze verwacht. Maar als je dan wat eerder druk wil zetten, moet je dat ook heel goed trainen en er helemaal inslijpen. Als je dan op twee gedachtes gaat hinken, wordt het inderdaad het moeilijk."

Gerelateerd nieuws
96 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 54 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74346 leden - Op dit moment zijn 801 mensen actief, waarvan 234 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved