De Statistieken: Senesi ook verdedigend erg sterk

De Statistieken: Senesi ook verdedigend erg sterk

In de nieuwe rubriek De Statistieken duikt FR12.nl wekelijks in de meest opvallende statistieken van het afgelopen voetbalweekend. Wie gaf de meeste passes? En wie schoot het vaakst op doel? Deze week kijken we naar de statistieken van Feyenoord tegen ADO Den Haag, met daarin onder meer Marcos Senesi, Ridgeciano Haps en Steven Berghuis.

De wedstrijd tegen ADO Den Haag was vooral de wedstrijd van de wereldgoal van Marcos Senesi. Met een prachtige omhaal verwerkte hij een afvallende bal tot een doelpunt dat de hele wereld over ging. Maar ook verdedigend speelde de Argentijn een uitstekende wedstrijd, zo blijkt ook uit de statistieken van WhoScored.

Senesi veroverde de bal vijf keer via een tackle, had één onderschepping en ruimde zes keer de bal op. Daarmee had hij ook verdedigend de belangrijkste bijdrage van alle Feyenoorders. Dat deed hij zonder een overtreding te begaan. Ook Bart Nieuwkoop zette met drie tackles, twee onderscheppingen en twee 'clearances' prima cijfers neer.

Haps is het nauwkeurigst
Haps was defensief het minst aanwezig, maar maakte dat goed door juist aanvallend een sterke bijdrage te leveren. Met een passnauwkeurigheid van 91,3% kreeg de linksback de bal het vaakst bij de goede kleur (gevolgd door Lutsharel Geetruida met 90,4% en Senesi met 88,2%). De slechtste passers waren Jens Toornstra (66,1%) en Bryan Linssen (66,7%).

Ook de voorzetten van Haps waren nauwkeurig. Zo leidde één van zijn voorzetten indirect tot de 3-2 van Luciano Narsingh. De back gaf er in totaal vier, die allemaal aankwamen, en legde daarmee ook in dat opzicht de beste cijfers af. Ter vergelijking: Steven Berghuis volgde met zeven voorzetten, waarvan er slechts twee aankwamen. Ook Orkun Kökcü gaf er zeven, maar daarvan bereikte er maar één zijn bestemming.

Meeste dreiging komt van Berghuis
Hoewel Berghuis minder opviel dan in zijn eerdere wedstrijden, had hij aanvallend opnieuw de belangrijkste bijdrage. Met zes schoten, waarvan vijf op doel, en vier sleutelpasses, was hij de meest dreigende man bij Feyenoord. Linssen was het minst nauwkeurig: hij schoot vijf keer, maar kreeg de bal slechts één keer op doel.

Lees meer over
Steven Berghuis Ridgeciano Haps Bart Nieuwkoop Jens Toornstra ADO Den haag Bryan Linssen Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties